14 april 2011

Inget sinne för proportioner x 2

Glömde skriva om gårdagens telefonsamtal i förra inlägget. MItt i blomomsättning och städning ringde ett dolt nummer. Av princip svarar jag inte på sådana men nu hann Isac så plikttroget svara "Jenny-Anns telefon, det är Isac" så det var bara att svälja förtreten och ta över när personen på andra sidan frågade efter mig.

Det var en journaliststudent som ringde och ville ställa ett antal frågor till mig i egenskap av ordförande för RFF. Jag har faktiskt lärt mig att vara skeptisk i kontakterna med media och till en början tyckte nog den stackars reportern att jag var tämligen motsträvig. "I vilket syfte ringer du?" "Var ska detta publiceras?" "Har jag rätt att korrekturläsa?" Efter att vi båda värmt upp varandra med frågor och motfrågor kom kvinnan så småningom in på det område som jag förstått att hon siktat på hela tiden; "Vad anser du om att privata familjehemsverksamheter tjänar bra med pengar på sådan verksamhet?" "Tycker du verkligen inte att det sticker i ögonen att skattepengar i sådan omfattning går till privata företagare?"
Jag kontrade med "Tycker du att det är bättre att alla privata verksamheter är på gränsen till konkurs så att familjehem och placerade riskerar att gå miste om stöd i form av terapi, handledning etc för att företaget behöver spara pengar?". Där blev hon svaret skyldig.

Ja.... Så gick samtalet fram och tillbaka. Jag tänkte skriva ett försvarstal här i bloggen också men jag ids helt enkelt inte. Men om nån är intersserad, så hör av er så får ni veta mina tankar (och RFF:s) om kvalitetssäkring och konkurrens.

En annan hänels som ställde företagsamhet i annat fokus var veckans DHL-leverans. I början av veckan körde en stor lastbil in på gården.????? Ja, just ja. Det var ju jag som hade beställt 73 kg kontorsmaterial från Quill till företaget. Lite konstigt kändes det förstås att ett så stort fordon levererade så lite.

Och så i dag, medan jag jobbade, kom en lastbil körande in på gården en gång till. Åter igen en leverans via DHL. Åter igen från Quill. Denna gång det som blivit restnoterat. Vilket uppgick till en stycken skärmskydd till iPhonen!!! Jag glömde fråga Fredrik om lastbilschaffisen använde palltrucken när han lastade av...

Företagsvärlden verkar upp och ner. Struntar i den och satsar på hundvärlden istället. WP-träning står på schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar