27 april 2011

Död åt kollektivet!

Kooperativ och kollektiv må vara bra på barrikader, husockupationer och "We Shall Overcome" - men sälja bensin ska de ge fan i!

Av gammal vana har jag hållit fast vid tankkortet på OK/Q8. Detta trots att återbäringen uteblivit år efter år och medlemserbjudandena är anpassade efter storstadsfolk i södra ändan av landet. M a o inget jag varit stormförtjust i men det har i alla fall varit funktionellt... ungefär som en lagom nött diskhandduk eller ett par nötta sandaler. Till senaste året. Ungefär samtidigt som OK/Q8 lanserade sitt VISA-kort började vi bli nekade tankning fr o m mitten av månaden till i slutet - "köpgräns överskriden". Va?!?!?! Vi har 10 000:- i kredit + en betalningsfri månad varje år och har aldrig varit i närheten av att nyttja detta. Från det att OK/Q8 skickat ut sin faktura till deras senaste betalningsdatum (vilket självklart är den dag man knappar in på internetbanken) är vi alltså blockade från att tanka. Vilket bl a inneburit att vi stått vid en tankstation i Västerås, mitt i natten, utan kontanter och möjlighet att nyttja tankkortet... Och med en bensinräkning på uppemot 7000:- ibland (när jag kört mycket i tjänsten) kan det ju kännas som att man vill vänta in lön innan man betalar.

Och vad är OK/Q8:s svar? Jo, efter väntetid på 49 minuter vid deras kundtjänst får vi beskedet att vi bör förbinda oss på deras VISA-kort istället. Jomenjustdet. Gör MER av det som fungerar dåligt..? Pilutta er - ni har just förlorat en köptrogen kund.

För övrigt har jag vandrat i feberdimma i dag. Trodde jag börjat hallucinera när jag stötte på denna bild på nätet men jag valde att skratta tills jag fick världens hostattack och nästan kissade ner mig:



Nu har jag inte tid att sitta här längre. Ska ikläda mig min alldra blidaste framtoning och fluffa till Fredriks kudde...eller nåt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar