16 september 2010

Frysa som en våt hund

Det ordspråket stämmer verkligen. I går skulle både Ya'ax och Fella äntra lydnadsplanen för lite träningstävling och man kan ju minst sagt konstatera att förhållandena inte var optimala för mina "nakenhundar". Regnet forsde ner och på vissa ställen på lydnadsplanen stod det faktiskt 3- 4 cm vatten. Inte läge för lägganden av olika slag m a o! Dessutom hade Fella grundat med att smyga ut till fodersäckarna och käka upp en veckoranson foder. Som en spärrballong såg hon ut och varenda vattenpöl (vilka det alltså fanns oräkneliga av) var en potentiell törstsläckare.


Fella gjorde ett jämndåligt resultat medan Ya'ax - som (bör noteras till protokollet) ALDRIG tränat ett Lk 1-program - varvade toppresultat med nollor. En tia, två nior och två åttor är väl inte fy skam för en lydnadsnovice? Nollorna satte han på platsliggningen (gick finfint fram till ungefär 2/3 av tiden, då han ville till mamma, och på ställandet under gång, då han tyckte att regnet i nacken blev besvärande, ruskade på sig och glömde att han skulle stå till.


Jag har i alla fall ägnat en stund åt att skriva ihop Fellas MH-resultat. Det finns att läsa här (mallig som tusan är jag som googlat mig fram till hur man länkar en pdf-fil). Jag återkommer med film från testet när jag redigerat ihop den.


I morse var sotaren på besök och det skapar ungefär lika mycket ångest som en bilbesiktning. Precis som när det gäller bilen, orsakar en påannonserad kontroll välbehövlig städning och det är ju bra, men att vänta på domen - och dessutom vara någorlunda trevlig och social samtidigt - är skitjobbigt. Jag förväntar mig alltid någon form av eldnings- eller körförbud i dessa situationer. Denna gång undkom jag med enbart skammen över att ha glömt ställa fram en stege och det bör jag kunna hantera. Röjningen i källaren och pannrummet gav dock blodad tand och jag tror minsann att jag ska försöka övertala Fredrik att vi ska göra en storröjning i hela huset. Det lär ta nån vecka eller två. Bäst att börja...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar