28 september 2010

C på fan...

 


 


Pysseldag i går. Tyvärr inte så kul som det låter - designa (med vår hemsida som bas), redigera, skriva ut och klistra på ca 600 etiketter på fröpåsar är väl inget man längtar efter varje dag precis... Men tjejerna som jobbar åt mig ska på stor mässa i Luleå onsd - fred så det är bara att gilla läget.



Jag gjorde ett par avbrott i klipp-och-klistrandet; grundmålade ett skrivbord och var ute och letade hund - plötsligt insåg vi nämligen att vi hade slarvat bort Ya'ax!! Han är liksom så försynt att han kan bara gå upp i rök numera. Han ligger mest och lapar sol men så, ett par gånger per år, så gör han sig en liten utflykt. Förmodligen inte så långt, men eftersom han är så tystlåten och aldrig skäller, så ger han inte heller nåt ljud ifrån sig när man ropar på honom. Min teori är att han var uppe på berget bara nåt hundratal meter från huset och käkade as av nåt slag. Men han hade i alla fall vett att skämmas när han kom hem. Utan att jag sa eller gjorde nåt, kom han krypande och slickade mig i mungiporna. Just det faktumet stärker mig i min tanke om att han förmodligen hört men skitit högaktningsfullt i oss hela tiden medan vi ropat på honom.



Fella stannade hemma och höll ställningarna. Med tanke på helgens bravader gjorde hon det bra dessutom. Inga symtom på blödning eller förgiftning. Det ska mer till än så för att ta kål på en bull dog. Däremot fick Fella post i går. Från SKK. Efter att en del papper varit på villovägar senaste månaderna fick vi så resultatet från höft- och armbågsröntgen. Armbågarna var "fria" men tyvärr var inte höfterna så bra som vi hade hoppats på. Precis i linje med Penn Hip-röntgen visade plåtarna att hon inte har jättedåliga höfter men inte så bra som man vill ha om man tänker att man ska avla. Jättetrist.



Innan jag åkte och jobbade några timmar på skolan, körde vi ett lite längre lydnadspass tillsammans med Karin. De var riktigt duktiga båda hundarna och Fella fixade bl a apporteringen över hinder och fjärrdirigering till rutan samt sitt-ligg-stå på ca 25 meters avstånd.



I dag blir det mer klipp-och-klistra, lite hundträning och möbelmålning samt skolrådsmöte på Isacs skola. Jag har gjort mitt bästa för att slippa undan allt ansvar när det gäller skolmöten och klassföräldraskap och tänkte att det var en snygg manöver att ta på sig att sitta i skolrådet för att kunna använda det som en ursäkt när nån nitisk lärare vill att man ska bli ansvarig för nåt. Men likväl känns det jävligt motigt varenda gång man får kallelse till skolrådsmötena två gånger per termin...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar