16 augusti 2010

Sommaren är kort...

Sitter här under täcket för att hålla värmen. Isac fick i uppdrag att starta en eld i öppna spisen direkt han vaknade. Nu känns det att sommarstuge-säsongen närmar sig sitt slut.


I går firade vi i alla fall en allt för kort sommar med grannarna som kom för att lasta av ungar, åka flotte, äta lite och - som vanligt - snacka skit och skratta. De två senare av nån anledning ett stående inslag i deras sällskap.


Det bästa med dagen var nästan att deras kamphundar tycks komma riktigt bra överens med våra. Vi har ju hela tiden varit lite oroliga över att Ruben skulle smaska Ya'ax i backen med ett enkelt nackbett, men han skötte sig, nakenråttan. Både Ya'ax och Fella har dock rejäl respekt för småvovvarna och ett litet bjäfsande får båda 35-kilosklumparna att lägga sig platt alternativt vika undan (nästan med svansen mellan benen).



Dagen avslutades med bad och lekar nere vid stranden. Dessutom gjordes en historisk biologisk uppptäckt - vi hittade ett aldrig tidigare skådad djursort! Två exemplar av Fyrbent Foppagås, minsann! Nu gäller det bara att få hit National Geographic för vidare dokumentation...







Nä, här kan jag inte sitta och slösa tid. Nu blir det frukost och sedan ut i solen, som generöst visar sig från sin bästa sida så här i sommarens sista skälvande minuter.

1 kommentar: