7 maj 2010

Liv i luckan!





Tyvärr inte i "rätt" lucka dock... Började dagen med en tur in till stan, fixade lite byggvaror och hälsade på barnmorskan igen. Ingen skillnad från förra gången - förutom att magen vuxit lite till. Inte mer moget... inte närmare en förlossning... Nu blir det besök hos läkaren till veckan... Nån gång... För nu är det visst så många "övermogna" blivande mammor i Skellefteå att läkarna inte riktigt hinner med att träffa kvinnorna när de ska. Förhoppningen står till att nån annan "övergravid" klämmer fram sin unge så att vi får tillgång till dennas inbokade läkartid. Alla försenade förlossningar i kombination med de som går planenligt och de prematura gör att BB är så fullt att nyförlösta par ligger i konferensrum och bibliotek. Kan det vara vulkanaskan som ställer till det på nåt sätt, tro?


Min lösningsfokuserade kollega kom med förslaget att jag, med min drift att vara "värst" i det mesta och slå allehanda rekord, kanske skulle sikta på att genomgå tidernas längsta graviditet. Ska fundera lite på det...


Nä, livet i luckan har varit här hemma på gården. Har hunnit med att stöka en del (kratta, plocka ihop julbelysningar etc) medan Fredrik jobbat på i garaget. Dessutom fick hundarna en lång cykeltur och ett ordentligt lydnadspass i dag. Och sen kom det folk... och folk... Mamma och pappa - medhavandes byggställning. Sen gick vi över till gamle grannen och hälsade på. Så kom en annan granne med gummi till hundarnas spring pole. Och sen hämtade jag hem äldste sonen Elias eftersom styvbrorsan William (Fredriks pojke) var på väg med sitt EPA-projekt tillsammans med sin mamma, styvpappa och två småbröder. Nu börjar klockan närma sig 21.30 och vi väntar på dagens sista ankomst - kompisen som ska följa Fredrik och hämta vikterna till vagnen.


Sen blir det nog en relativt tidig kväll eftersom vi ska upp senast 5.30 i morgon bitti. Hämta upp mamma och pappa för resa till Umeå och lydnadstävling där. Nåt säger mig att vi kommer att sova ganska gott!

2 kommentarer:

  1. Risinolja och pilsner ska vara en gammal-välbeprövad metod för att få igång en förlossning. =)

    SvaraRadera
  2. Låter som om bebben vill ha lite plats. Väntar på att trängseln på BB viker. Låter lite sunt ändå även om mamma blir uberövervänt.

    SvaraRadera