16 maj 2010

Fart och fläkt - familj och släkt - Lp 1

Ja, jag vet... Nödrim.  Men det skiter jag i!


Har helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen sen sist. I går en dag för familj och stök i hemmet (till skillnad från senaste veckans hektiska garagebyggande). Började med att besikta lilleman - UA enl läkaren  - och sedan drog valda delar av familjen iväg på loppis. Inhandlade bl a pussel för regniga dagar i stugan. Sen hem för att storstäda. Duktiga barn hjälpte till med allt från att skura altaner och städa toaletter. Vi avslutade med att belöna oss med säsongens första mjukglass på uteservering.


Så i morse var det upp tidigt igen. Jag, Freja, Fredrik och lilleman tog hundarna och åkte till Brukshundklubben för ett försök på Fellas tredje förstapris och därmed ett championat i Lk 1 - och det var inga problem! Dutti kicka! Vi åkte hem innan protokollen delades ut men hon fick följande siffror:


1. Platsliggande 10
2. Tandvisning 10 
3. Linförighet 8 
4. Läggande 9  
5. Inkallande 10
6. Ställande 8
7. Apportering 7 
8. Hopp över hinder 10 
9. Helhetsintryck 10


Lillmatte, med sin otroliga blick för bilder och fotografering, roade sig lite medan vi väntade på vår tur:




 Sen var det raka vägen hem och förbereda lite inför "storfrämmen"; Fredriks mamma med man, mina föräldrar, "gammelmorfar" Erik. Tillsammans med unghopen blev vi elva personer som tillbringade en mycket trevlig dag tillsammans. Eller... vissa av oss tog ju paus ett tag (gångna veckans garagebyggande tog ut sin rätt). Notera sovstilen hos pappa och son:




Så här glada var alla när Fredrik vaknat (tre generationer; William, farmor Ann-Charlotte, pappa Fredrik och lillebror):



Och så, till sist, får jag lov att presentera! William, Elias, Isac, Freja - och BIRK!


4 kommentarer:

  1. fint namn ni valde till grabben, gillar det! :)

    SvaraRadera
  2. Hej å hallå, vilket underbbart namn Birk!
    Lycka till i framtiden å förresten så söker dom nya objekt till fuskbyggarna om du skulle vilja ta kontakt med dom om Rickard?
    Ha de gott

    SvaraRadera
  3. Hej å tack för senast. Det blev ju en "heldag", vi var väl hemma först vid 22.30.
    Tiden rusade iväg i samvaro med dina fantastiskt sociala och trivsamma barn, släktingar ochhundar. God mat fick vi också!
    Birk skötte sig beundransvärt bra och var en riktig snygging! Vi är samtidigt enormt imponerade över din ork och kapasitet som gör att du tydligen hinner med det mesta!!!
    Det är faktiskt första gången jag läst din blogg mer ingående men tydligen ändå missat det mesta!Lycka till och ha det som allra bäst!!
    Staffan

    SvaraRadera
  4. Tack för de fina orden! Lösningen till att hinna/orka mycket är att omge sig med fantastiska människor och bara göra det man tycker är kul - det är jag expert på!

    SvaraRadera