14 mars 2010

Verklighetens kranka blekhet

I de flesta relationer uppstår då och då diskussioner gällande ansvarsfördelningen hemmavid - så också i min och Fredriks. I går var det dags. Egentligen borde vi veta bättre än att ens prata om saker som vi är oense om, för vi har helt olika konfliktlösningsmetoder. Men hur eller hur, så ägnade vi en stor del av lördagkvällen åt detta. För min del är gränsen mellan att anses vara hysterisk för att man stiger upp tidigt och städar kontra att anses vara nonchalant för att man inte plockar bort alla papper på bordet hårfin - och jag har ännu under 3,5 år inte lyckats träffa av den.


Försökte i alla fall, för mig själv där jag låg sömnlös i natt, göra nån sorts mentalt avstamp inför våren/sommaren. Ungefär så här ser det ut:


Har ännu inte hittat en vikarie. Vilket i dagsläget innebär att jag kommer att jobba 50 - 100%, dels inom företaget, dels på skolan + via mina andra åtanden så som ordf i ett riksförbund etc.


Har tre barn som jag gärna vill vara en god mor till. Barn som har lite egna funderingar som de behöver stöttning och spegling i just nu.


Den där gränsen jag nämnde tidigare antar jag att jag, som varande en god partner, bör försöka träffa av...


Har en del oavslutade projekt inomhus; golvmålning, sätta upp takbjälkar, lite dörrar som ska målas nåt varv till, Isacs utlovade renovering av hans rum, sätta upp takvagga, införskaffa och installera skötbord, laga barnvagn...


Sommaren är full av hundtävlingar som jag både vill och känner att jag måste åka på. Ungefär en i månaden fr o m nu till i september (jag hoppas, hoppas på samåkningar till de flesta så jag slipper köra de ca 200 milen t o r till varje tävling själv). Därutöver lydnadstävlingar på hemmaplan. Och allt ska ju faktiskt tränas inför också.


Utomhus också en del oavslutade projekt som jag tyvärr av okunskap inte kan rå på själv. Däribland en bil à 25 000:- som stått uppställd i 1, 5 år. De pengarna - för att inte tala om platsen i garaget - skulle komma väl till pass...


Det som göms i snö... Har x antal tusen trädgårdsplattor som ska plockas upp och läggas om. Därtill färdigställa resten av trädgården inklusive häckplantering, gräsanläggning, anläggande av grusgång etc.


Garaget som den jävla byggaren lämnade ofärdigt måste göras klart. Antar att målningen hamnar på mig, förhoppningsvis slipper jag det mesta av övriga byggnationer/installationer. Men fastighetsägaren ska ju stå för finanserna - och det är ju jag!


1000 väntande projekt i sommarstugan. Däribland iordningsställande av div bekvämligheter så som rinnande vatten, dusch, utedass. Dessutom byggnation av sovstuga, soldäck, typ 50 m ramp mellan parkering och stuga, brygga samt stor badflotte. Finansieras av fastighetsägaren - och tro det eller ej, men det är ju jag!


Pappa och Fredrik har dragit igång projekt berg- alt jordvärme i Ersmarksbodarna. Kostnad 85 - 130 000:-. Finansieras av...ingen mindre än... fastighetsägaren. Och få se nu då... Visst var det jag? Vid närmare eftertanke är det kanske TUR att jag kommer att jobba uppemot 100%...


Hmmm... Känns som att jag glömt något... Jomenjust det, jag ska visst föda barn också...

2 kommentarer: