9 november 2009

Vädergudarna ler i Ersmarksbodarna


I morse ringde hemtelefonen. När den gör det vet man att det antingen är mamma, pappa eller nån av ungarnas kompisar som ringer. I stort sett alla andra hör av sig på mobilen (helt enkelt för att de insett att det är enda sättet att få tag på mig - en enda fast telefon på 200 kvm boyta i två  plan gör det ganska bekvämt att bara svara när mobiltelefonen, som man alltid har till hands, ringer). Den här gången var dock ett undantag. Det var en av grannarna som hörde av sig efter att vi haft ett "break" på nåt år. Vi har känt varandra i 15 år och i perioder - när barnledigheter/ sjukskrivningsperioder sammanfallit - varit som ler och långhalm och i perioder - när livet kommit i vägen - helt enkelt inte hunnit med att ha så mycket kontakt som vi vill. Nästan uteslutande bygger vår relation på regelbundna promenader och så också i dag - det krävdes en 7 - 8 km innan vi kommit ikapp på alla uppdateringar om födslar, dödslar, barn och annat.



Så sol i sinne men också sol ute och inne! Rena vårvädret med någon minusgrad och strålande solsken! Hundarna, som självklart fick följa med på promenaden, fick dra lätt i dag. I förrgår drog de ca 15 kg traktorkätting + ca 35 kg barn på bob i nyfallen klibbsnö, så de hade gjort rätt för lite lättare muskelkonditionering i dag.



Nu ska det till att målas lite tak som belöning för några timmars jobb. Sen tvätta av sig värsta målarstänken och iväg på politikerhearing ang Kusmarkskolans framtid. Återkommer med info om den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar