9 november 2009

Man ur huse!

I kväll genomfördes ett välbesökt möte i Kusmark om byaskolans framtid. Ca 200 pers och ett 20-tal politiker (inkl kommunalrådet Bert Öhlund och oppositionsledaren Håkan Lindh) dryftade frågan om politikernas och tjänstemännens uträkningar och förslag till beslut. Jag har skrivit om detta tidigare.


Media var förstås där också, bl a Västerbottensnytt som hade ett inslag kl 19.15 och ett 22.15. 


Självklart blev det en hel del ordbajseri och röstfiskande bland politikerna - men de fick också ta till sig en hel del kritik över sin otillgänglighet och ovilja att lämna ut beslutsunderlag. Det är ju jävligt enkelt att uppmana allmänheten att komma med andra alternativa lösningar när man inte lämnar ut information om hur man själv räknat!


En del irrationella ekvationer blev också tydliga. Bl a sa en företrädare för Barn- och Grundskolenämnden att de tittat på elevunderlaget i upptagningsområdet - och det innebär att de missat alla elever som valt att tillhöra Kusmarkskolan istället för andra rektorsområden. I detta fall handlar det om två hela byar + mina barn från Ersmarksbodarna.


Nåja, ska bli intressant att se om folkets röst blir hörd i detta sammanhang. Hur det än slutar, ska föräldrar och boende i Kusmark med omnejd ha en eloge för sitt stora engagemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar