1 november 2009

Solen lyser i Boden - och Fella gör grand slam i sin tävlingsdebut

På lördag var det lurkigt väder med lite regn och blåst, men sönd morgon var riktigt fin!


Kl 6 på lörd morgon ringde väckaren, in med packning, hundar och folk i bilen och se bar det av till Boden. Efter att ha virrat runt lite och letat stugan vi skulle bo i, anslöt vi till gänget som anordnat dagens träningstävlingar; en fun pull och en sprinttävling. Skitduktiga tjejer och ett välordnat arrangemang - ser verkligen fram emot att få samarbeta med dem kring träning och tävling!






Fella gjorde grand slam i sin tävlingsdebut. Hon vann sin klass i fun pullen, fick pris för most weight pulled samt vann sin klass och totalen i sprinten. Hon drog ungefär 20 p4p (gånger sin egen vikt) på fun pullen. Jag bröt sista draget när jag tyckte att hon försökt tillräckligt - ville inte att hon skulle känna sig pressad under sin första tävling. Banan var också provisorisk så ingen av hundarna presterade förmodligen på topp. En liten filmsnutt på ett av hennes drag hittar du här.


Två stora fodersäckar och två korgar fyllda till bredden med godis och leksaker håvade hon hem:



Ya’ax fick kliva åt sidan på fun pullen - fick bara dra två drag eftersom han och Fella var i samma klass och jag dessutom skulle hinna agera lite domare samtidigt. Jag bröt honom i andra draget eftersom han gick in i sitt hysteriska skäll-läge. Han blev 3:a i det momentet, 2:a efter Fella i sprinten och fick pris för dagens snabbaste sprint-lopp; 30 m på 2, 6 sekunder. 





Sen TYCKER jag att jag också borde ha fått nån form av pris. Sprang själv 7 x 30 m (tre lopp på varje hund + ett extra lopp för att särskilja Ya’ax från hunden som blev 3:a) efter varandra - iklädd Helly Hansen-underställ, täckbyxor, vinterjacka, mössa och graviditetsmage. Men inget manar på som att ha en hetsig kamphund i hälarna! Lite film från sprinten kan ni se på här och här.

De flesta foton är lånade av Johan Eman.


Dagen avrundades med bad och lek på äventyrsbadet, hämtmat, film och godis i stugan. Mysigt!


Så söndag. Tvingade upp trötta familjemedlemmar, håvade in dem o bilen och sen bar det av ännu längre norrut; Haparanda och IKEA. Sen ett pit stop på Biltema för pojkarna på väg hem (jag och Freja gjorde en tjejrunda i klädaffärerna) och sen hem. PUH!


Underbar helg! Unerbar familj! Underbara hundar!

1 kommentar:

  1. Åh, massa grattis!! Vi från söder är stolta över våra träningskompisar! =)

    SvaraRadera