6 november 2009

Pitbull eller labrador? Gammal oskyldig farbror eller surkuk?

På ett forum hittade jag ett inlägg med en artikel som ni kan läsa här. Där beskrivs en tragisk händelse om en 83-årig man som attackerats av en aggressiv pitbull-liknande hund. Huvva, ve och fasa, ta ihjäl alla kamphundar blir förstås reaktionerna.


Två av varandra oberoende personer på forumet har dock annan information om vad som EGENTLIGEN hände:


"Farbrorn ville hälsa på hunden, hunden är gammal och ser kanske kasst (?). Oavsett så naffsar hunden till i handen på farbrorn. Inget blod, men ett oförtjänt naffs. Hunden som är hos hundvakt vid tillfället lämnas in i lägenheten och hundvakten letar reda på farbrorns lägenhet, men han öppnar inte. Så hon hänger en påse bullar på handtaget och skriver ett brev som förklarar och ber om förlåtelse. Nästa dag är hon polisanmäld för att hon låtit sin Pitbull attackera en stackars farbror. Nu är det iof inte det viktigaste i detta utan det jag vill poängtera är att hunden inte är en Pitbull, inte ens i närheten av Pitbull-liknande. Hunden är en Labrador. Jag vet detta eftersom jag känner de inblandade."



eller



?


Tjejen som skrev detta inlägg har kontaktat tidningen för att klargöra vad som hänt så att reporterna kan gå in och göra en dementi/korrigering. Tror ni att hon fått någon respons?


Att en gammal blandrashund nafsar en hälsande farbror i handen säljer inga lösnummer. Medias makt är stor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar