25 november 2009

Liten bacill bor var han vill


I Metro står att läsa hur våra bakterier växer och frodas vid 40-graders tvätt  - bara varmt och mysigt för en liten krumelur. Jag är nästan helt förskonad från bacillskräck men jag kan tänka mig andra som skulle krevera av fasa vid denna insikt. Och tänk reaktionen hos alla kverulanta storstadsmänniskor som tvättar sina kläder i allmänna tvättinrättningar. Stackarna...


F ö gick jag, för 10 - 12 år sen, omkring med villfarelsen att man skonar både miljö men framför allt sin ekonomi om man INTE torktumlar kläderna utan hängtorkar dem. Stackars Elias fick säkerligen otaliga skavsår när han gick omkring i hängtorkade, pappersstyva tygblöjor när han var liten... Men så läste jag att den ekonomiska besparingen uppgick till HELA 150 KRONOR PER ÅR (!!!!!) och vet ni - då fick torktumlaren hedersplats i tvättstugan igen. Vid det laget hade lille Elias vuxit ur blöjåldern och hans mamma blivit så slö att hon övergått till pappersblöjor till småsyskonen, men nu slipper han i alla fall hängtorka sina egna kläder, som han duktigt tvättar sedan nåt år tillbaka.


Nu bär det iväg till Medlefors Folkhögskola för dag nr 2 i den utbildning vi anordnar till kommuner och privata vårdgivare runt om i Norrland. Mycket uppskattat; intensivt och lärorikt men med många utrymmen för skratt.


Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Mycket bra att veta, 150spänn är ju ingenting! Förvisso har jag ingen torktumlare än men ändå...

    SvaraRadera