8 november 2009

Fira fäder och lära lydnad


  Tre av mina barn längst bort, sedan Isacs två pyjamaspartykompisar.


I morse var väckaren ställd på 7 och efter det var det full fart. Väcka barn - denna helg fem till antalet eftersom Isac haft pyjamasparty och hade två kompisar på övernattning - karl och hundar. Snabbt firande av Fredrik, sen stuva in alla i bilen och transportera på div adresser i kommunen.


Själv tog jag Fella och åkte upp på Bruks för kursavslutning på tävlingslydnaden. På plats fick vi veta att låtsastävlingen skulle ske direkt och inte efter lunch, som vi trodde. Ouppvärmda hundar och lite stressade/nervösa ägare ändtrade en lydnadsplan täckt av blöt, decimetertjock nysnö. Det syntes att hundarna påverkades av det där äckliga, blöta, vita på backen. Två hundar med längre päls fick snöklumpar på fötterna efter bara några steg och korthåriga Fella gillade inte att bli blöt om stjärt och mage.


Trots allt måste jag säga att jag är nöjd med Fellas prestation (hon var bäst i klassen *illa dold stolthet*). Den såg ut som följer:


























































Låtsastävling lydnad 091108
Platsliggande 15/30 poäng Fyra hundar sprang iväg och lekte. Fella satte sig upp och tittade på dem.
Tandvisning 9,5/10 Fella reste sig ut sittande position men var tillgänglig och glad.
Linförighet 32/40 Första 20 m var Fella okoncentrerad och "fattade" inte riktigt att vad som pågick. Men när talgdanken gick upp var hon klockren!
Läggande 0/20 Lade sig inte. Transporten snygg.
Inkallande 27/30 Lite slarvigt avslut.
Ställande 27/30 Något långsam i ställandet.
Apportering 0/10 Jag avstod apporten eftersom vi jobbar på för fullt med den.
Hopp 18/20 Något slarvigt avslut
Helhetsintryck 9,5/10 Bra samarbete. Det enda som drog ner från en tia var att Fella var något okoncentrerad i början av linförigheten.
Summa 138/200 22 poäng kvar till ett förstapris


2 x 9,5 och 3 x 9 är jag nöjd över med tanke på att föret ställde till det lite för oss och att det blev lite för mycket störningsmoment för Fella på platsliggningen. Bäst kändes det att få 9,5 på helhetsintrycket - domaren lovordade Fellas arbetsvillighet, lyhördhet och glädje både i och mellan momenten. Nu ska vi träna in apporten så den sitter ordentligt och sen ska vi väl våga oss upp på tävlingsplan i början av nästa år.


Efter avklarat träningspass efter tävlingen blev det ilfart till mamma och pappa för att hämta upp familjen och sen åka på farsdagsfirande hos morfar. Efter att ha överlämnat barnen till sin pappa blir det nog en lugn kväll - det har varit en lång och intensiv dag!

3 kommentarer:

  1. Åh vad duktigt att köra i detta väder!Hoppas att vi kan få låna en lokal i vinter för lydnadsträningen, Nixon är så jävulskt frusen, blir bara bråk om jag ber han lägga sig :(

    SvaraRadera
  2. Ja, annars får man väl haka på måndagsträningarna på totohallen.

    SvaraRadera
  3. Ser fram emot att se er debutera i LK1 nästa år. Är lite finslip kvar, med norrländskt lugn och tålamod så är momenten på plats under 2010 och LP1:an snart i hamn.

    SvaraRadera