2 september 2009

Duktiga hundar!


Förutom att förbereda lite inför morgondagens jobbresa och översiktligt plöja igenom 1 027 sidor betänkande från socialstyrelsen (jag skojar inte!) har hundträning varit dagens höjdpunkt. De fick sig en ordentlig genomkörare, båda vovvarna. Förutom ca 3 km drag weight fick de köra intervall uppför grannens gräsmatta med en hel traktorkätting efter sig. Efter det vagnträning och till sist flirt pole som belöning. Jädrans vad de kämpade på bra! En filmsnutt hittar ni här.


Dagens anti-höjdpunkt kom för några sekunder sen när vi konstaterade att åskan just tagit internet-modemet. För vilken gång i ordningen?!?!?!



Och så...slutligen:


Dagens fundering: Hur kommer det sig att alla företeelser där människor eller djur rör sig i cirkel sker motsols? Dans, friidrott, häst- och hundkapplöpningar etc etc. Vilda djur som fångas (hästar, renar, kor, får etc) springer efter några sekunders kalabalik alltid motsol i fållan. Det enda undantaget jag känner till är en speedwaybana i Kiruna där man har lagt banan medsols för att förhindra att de tävlande kör ner i ett gruvhål.


Min teori är att detta beror på att hjärtat, som i de allra flesta fall sitter på vänster sida i en däggdjurskropp, inte ska överbelastas av centrifugalkraften. Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar