23 september 2009

Detaljer, lycka, underbara människor, god mat och en strejkande kropp

PUH - vilken dag!  Skicka iväg ungarna och sen åka till den skola där jag jobbar timtid som kurator. Ringde för att få provresultaten från de tester som gjordes under söndagens akutenbesök, men fick veta att dessa slarvats bort och att det bara vara att komma in och ta nya.  Håller allvarligt talat på att vara jävl... less på kroppen som inte gör som jag vill. Den har hittills varit ungefär som en Volvo 245:a; ingen skönhet men har stampat på oförtrutet utan större mankemang. Och så totalhavererar den bara så där! Kan ge mig f-n på att garantin gick ut förra veckan!!!! Är det nån som har några bättre begagnade reservdelar liggande så är det bara att höra av sig; ett ben, ett hjärta, en magsäck, några meter blodådror samt en eller ett par lungor är jag intresserad av. Inga ockerpriser, dock.


Sen hem och förbereda kalas för Isac, som fyllde 8 i söndags, Freja som fyllde 11 och Fredrik som fyllde 35. Lyckades ro ihop en god och uppskattad middag som födelsedagsbarn och gäster uttryckte sin förtjusning över. Som vanligt specialbeställda tårtor till barnen (och som vanligt ett kletigt arbete att göra dem):

























 



 


























Freja tänder sin...





...Isac sin...




...och Elias undrar när de är klara så han får gå ut i garaget och meka igen.   



  Presenterna blev lyckade (lite "ordning-och-reda"-grejer till garaget + en hylsnyckelsats för Fredrik, ridkläder, en fin kamera, pengar samt lite annat smått och gott till Freja och slutligen en dator, en radiostyrd bil, örhängen och pengar till Isac) och vi hade en mysig kväll med gammelmorfar Eric, mormor och morfar samt Inger. Freja gick som vanligt lös med kameran - hennes känsla för detaljer kan man inte missta sig på:










Dagens fundering: Var kommer myten om  att "vara som hund och katt" ifrån egentligen? Mina - och de flesta andras - hundar och katter fullkomligt älskar ju varandra. Handlar det om att katter förr i tiden inte var lika domesticerade och att de triggade igång hundarnas jaktlust när de sprang över gårdsplanen, tro?



         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar