24 april 2010

EUGP - vilken dag!

Vilken fantastiskt händelserik och bra dag vi har haft här nere i Jönköping!


Den började tidigt - redan vid 06.00 - då hundar skulle rastas och tävlingsdagen förberedas. Efter hotellfrukost och hysteriska skrattanfall styrde vi kosan mot tävlingsplatsen där vi gjorde många kära återseenden. Tänk så många vänner och bekanta vi fått under vår tid i SWBA!


Efter veterinärbesiktning, invägning och uppvärmning var det så dags för tävling. Denna dag började man med de tyngsta hundarna, vilket innebar att Kajsa med Lancelot var först ut från Skellefteå. Kajsa hade inga föräntningar alls men Lans drog lugnt och kontrollerat. Han drog drygt 20 ggr sin egen vikt (20 p4p) och gjorde därmed sin första inkvalning av två inför SM. Prestationen räckte också till en andraplats i gruppen.




Nästa tre par ut från SWB Skellefteå var Ya’ax och Fredrik, Otto och Nina samt jag och Fella. Lite trist att konkurrera mot varandra - och jobbigt för mig att stå i "holiding area" (där handlers + hundar väntar inför sina drag) och försöka hålla nerverna under kontroll inför Ya’ax och Fredrik. Jag behövde dock inte ägna allt för mycket energi åt detta - de skötte sig mycket bra, älsklingspojkarna! Tänk att Fredrik, bara efter att ha tränat Ya’ax några gånger, kunde genomföra flera fina drag med skällapan Ya’ax! De klarade både SM-och EM-inkvalningen med god marginal genom att dra drygt 27 p4p (vilket också innebär titeln WP 4). Eftersom konkurrensen i gruppen var hård (fjolårets EM-etta och en EM-tvåa i gruppen) hamnade de med det resultatet just utanför pallplats.







Rutinerade Otto och Nina (fjolårets SM-vinnare och EM-tvåa) gjorde också bra ifrån sig. De drog lite drygt 40 i p4p och tog därmed en andraplacering i gruppen.



Och så jag och Fella då... Tävlingspremiär! Tyngta hunden i gruppen vilket innebär en nackdel (dels för att tyngre hundars dragmotstånd vid vagnen blir större och varje kg alltså väger "mer" p g a axeltryck etc men också för att hunden måste dra högre vikter för att klara samma p4p) men jag är så stolt över lillbruttan! Lugn och sansad genomförde hon flera fina drag och vi nöjde oss när hon dragit ca 1430 kg - 39,2 p4p - vilket innebär att hon drog bättre på sin premiärtävling än vad hennes pappa (som är SM- och EM-mästare) dragit någonsin under sin karriär! Fellas prestation räckte till pallplats - tänka sig!







Efter det tog Kajsa fram åttaåriga schäfern Öka som börjat med wp senaste året. Imponerande. Fixade galant 37 p4p och en andraplacering i gruppen.







Sist - och minst - ut var lille Nixon med Pixie. Lillplutten, som med sina 4,4 kg är klart minst i hela tävlingsfältet, drog 42 i p4p - strålande! Även han fick med det resultaten en andraplacering i gruppen.






Vilken fantastisk dag för SWB Skellefteå! Vi avslutade med att ägna oss åt lite hybrisöverslag och pratade ödmjukt  om att man faktiskt borde inrätta ett pris till framgångsrikaste gruppen... och längst tillresta tävlanden... Fast då skulle vi väl inte rymmas i bilarna på vägen hem p g a alla pokaler...






Det mest fantastiska med denna fantastiska dag var att den inte tog slut med detta! Hem till hotellet, svida om lite och sedan åt jag och Fredrik middag med Fellas uppfödare Pelle, hans sambo och svåger. Jättetrevligt - som alltid! Fellas pappa, Lex, tog förresten hem en förstaplacering i sin viktklass och gjorde också personbästa under tävlingen;









Vad vi inte hade räknat med, var att Jönköping skulle drabbas av segeryra just denna dag. SM-guld i hockey och hela stan var hysterisk - de har minsann inte mycket att glädja sig över här nere... Vi tog i alla fall ut hundarna på en sen "mentalprövningspromenad" och de skötte sig jättebra - Ya’ax t o g stämde upp i sång när han hörde ramsan "SM-guld, SM-guld, SM-guuuuuuld" skalla över folkmassorna. Titta här får ni se.






Så började dagen närma sig sitt slut och vi landade på hotellet. Som avslutning fick Ya’ax och Fella testa sin nya leksak; en hjärngyma där de ska leta godis i en leksak. Fanns i tre olika svårigheter och jag dristade mig till att köpa den svåraste för att ge hundarna lite utmaning. Men si det var inga större problem för två norrländska vovvar inte - det som inte går med list går ju med våld!  Här får ni se Ya’ax testa och här Fella.


En hektisk dag med andra ord! Kändes inte som att det fanns tid att föda barn så det tar jag och gör en annan dag. Och vet ni, nu stundar ännu en underbar dag i underbart väder och med underbart sällskap!! Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar