2 februari 2011

Potpurri

Det känns som att jag har varit lte väl grinig under den sista tiden. I o f s inte helt utan orsak, men hur kul är det att läsa "en bitterfittas memoarer" typ..?


Det känns som att situationen lättat lite, litegrann (bara att jag har tid att blogga två gånger amma dag indikerar nånting) och jag har tid att njuta av de vardagliga glädjeämnena.


I dag har varit en riktigt mysig dag utan att den kommer att gå till världshistorien. Egoistiskt nog tycker jag att det är lite mysigt när barnen är hemma och är sjuka och i dag har jag fått njuta av både Isacs och Frejas sällkap. Freja har ockå förärat mig med en hel drös sminkpenslar eftersom hon har spenderat en summa motsvarande min sminkbudget under de senaste tio åren på en ny uppsättning. Med ett visst överseende och en stor portion pedagogik har hon också - på engelska t o m - instruerat mig om hur jag ska använda dem. Rollerna är helt plötsligt omvända...



Rengjorda för mammas skull!


Vi - eller jag - har också hittat en båt med motor till ett pris som under högsäsong motsvarar vad man får ge enbart för en motor av betydligt mindre kaliber. Om säljaren håller vad han utlovat blir det förmodligen affär. Jag LÄNGTAR till stugan, till avkopplade sommardagar med badande ungar, till hundpromenader i sen kvällsdimma vid sjön och till alla underbara dagar tillsammans med släkt och vänner. Sommaren kan inte komma fort nog!


I dag njöt jag i alla fall av vintern i form av en sparktur i amstaffspeed. Och se på tusan - Fella inte bara hann springa med utan drog sina 50% av vikten hur villigt om helst. Hon som brukar springa precis så att repet slakar litegrann. Antar att det är träningen på löpbandet som gett resultat.


En harmonisk dag som denna ger förstås utrymme för kel, mys och bus. I vanlig ordning har Birk och hundarna socialiserat sig:



Blivande veterinären undersöker öron...



...och gör könsbestämning...



...noggrann sådan!



Då ska vi se...



Hmm...



Det här är en tik!




Nä nu är det dags för lite boxning innan jag gör natt inför en tiiiiidig morgon och en dag i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar