29 januari 2011

Enstonkare och psykologisk krigsföring





Inte undra på att det är krig i världen! När människor, alla satta att tillgodose barns bästa, är av så diametralt motsatta uppfattningar om vad som verkligen ÄR barns bästa, förstår man att folk som inte delar just nån åsikt verkligen vill ha ihjäl varandra. Det skulle ju inte se så snyggt ut om jag drog iväg på mördarturné så jag får ta fram diplomatin istället. Men det är svårt att svälja förtreten och acceptera att bara för att man är ett litet privat företag gentemot en stor kommun så förutsätts man själv inta den anklagades bänk - särskilt när det kommer oskyldiga barn emellan. Att bita sig i tungan är ju inte inte riktigt min melodi så nu får vi se om jag skitit i det blå skåpet eller om jag lyckats förmedla vår ståndpunkt utan att trampa på allt för många ömma tår.





Trots att jobbet tog upp de flesta tankarna under fredagen lyckades vi i alla fall ta oss iväg på en liten badtripp. En halvsnorig Birk tyckte det var riktigt mysigt att plaska på medan pappa och morfar körde vattengympan. Efter det en trevlig lunch och sedan ett par timmars lydnadsträning. Kvällen avslutades tidigt i horisontalläge i TV-soffan...som vanligt...


Så lördag. Som kompensation för fredagens frustrationer och stress hade vi utlyst lördagen till en världsfrånvänd, lugn, trist dag - vi handlade t o m under fredagen för att försäkra oss om att vi inte skulle behöva lämna gården.


Och våra planer höll! Fram till strax före 10 i alla fall...  Då hade vi plötsligt styrt upp en dag med skotertävling, lunch och ett ordentligt drag weight-pass.



Burkarcupen - då serveras adrenalin i såna här förpackningar!



Birk var skeptisk både till enstonkare och hörselkåpor.


Nu blir det åter igen en lugn kväll med lite film och godis. Så här brukar våra kvällar se ut:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar