26 oktober 2010

Bort, bort, bort!

Nu jäklar ska skrotet bort. Och alla onödiga grejer.


De ekonomiska förutsättningarna hos en flerbarnsfamilj med två hemmavarande föräldrar kunde ju ha varit bättre. Och vad gäller ordning och städning är vi inga praktexemplar. Dessutom växer och utvecklas ungarna och lämnar högar med oanvända leksaker och urvuxna kläder efter sig. För att inte nämna allt skrot som produceras ute i garaget.


Så nu görs en kollektiv satsning, både på skrotbortkörning och Traderaförsäljning.


Vi försökte oss på det förra i går förmiddags. Och vår vana trogen höll vi oss väl inte inom varenda trafiksäkerhetsmässig ram. Vilket innebar att vi inte ville köra rakaste vägen mellan punkt A och B eftersom det skulle innebära att vi tvingades köra nån mil efter E4:an. Så istället ägnade vi en timme år att köra skogsvägar (bara för att konstatera att de flesta slutade med en vägbom vilket innebar att vi fick backa flera hundra meter eller försöka oss på nån fiffig vändning) och cirkla runt skrottippen som flugor kring en sockerbit - utan att ta oss ända fram. Så till slut trotsade vi allt trafikvett och körde ett par kilometer efter allmän väg.



Först en skitig vit bil och sen en vit bil med skit i.


Väl framme övergick vår suck av lättnad snabbt till en av frustration och ilska. För vem stötte vi på där om inte den där jävla byggarens bror - körande firmabilen tillhörande brödernas senaste byggföretag. Ett byggföretag som, vid närmare koll, har avregistrerat sin F-skattsedel. Seriöst, va?!?! Vi muttrade en hel del och fantiserade ihop dräpande kommentarer som "Jaha, äntligen har ni hamnat på rätt ställe." och "Vilken container ska du ligga i då?" men vi tog oss därifrån utan att ha tullat på varken deras eller vår stolthet.



Efter att ha avverkat hundträning, en massa ärenden på stan och middagsutfodring (för egna och inlånta barn) satte jag mig med Frejas Traderaaffärer. De går strålande och jag märker att Freja gör ungefär samma erfarenhet och kopplingar som Fredrik när han en gång stod och pantade PET-flaskor och konstaterade glädjestrålande "Det bär sig att dricka Coca Cola!". Faktum är dock att på Tradera kan auktionerna på begagnade saker faktiskt i vissa lägen överstiga nypriserna.


Så Freja tjänar storkovan. Och jag får förskottera alla porton. Och hålla koll på alla avslutade auktioner, alla köpare och alla transaktioner. Och paketera de flesta grejerna. Och transportera dem till Posten. Samt se till att de kommer iväg.


Nåt säger mig att Freja är en bättre affärskvinna än jag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar