20 juni 2010

Vädergudarna är emot oss!

Typ 40 miljarder regndroppar kan inte ha fel - Kalvträsk is the Shit! Synd bara att vi var tvungna att vara där samtidigt, regndropparna och vi...


Byn, med sina 40 bofasta,trotsade dock vädret och bevistade ett av årtiondets happening i byn; återöppnandet av Evert's Lanthandel. Ett driftigt och nyinflyttat par har fixat till och städat upp affären som lades ner på 70-talet. Ett mycket trevligt initiativ!







I övrigt blev inte så mycket gjort i stugan. Med benäget bistånd av mamma och pappa fixade vi lite kring möbleringen inne i stugan, men ingen var sugen att jobba utomhus medan regnet öste ner. Förutom Ya'ax. Gullevännen. På senare tid har han verkat lite deppig. Träningsfokus ligger mer på Fella numera (eftersom hon tävlas i två olika discipliner och dessutom går agilitykurs) och i o m att Birk kom har fokus av naturliga skäl förskjutits lite från hundarna. Dessutom har vi tagit ett principbeslut om att hundarna inte längre får ligga i vardagsrumssoffan (den börjar visa tydliga spår efter deras framfart) och det har inneburit ett stort avbräck i hundarnas lättjefulla liv. MEN nu har han fått ett hedersuppdrag, Kaxen. Han är sly- och stubbutrotare. Det behövs inte många glada tillrop för att han med frenesi och kamplust ska ge sig i kast med de förhatliga småstubbarna som sticker upp efter att vi röjt sly kring sommarstugan. Och han gör det ordentligt, minsann; får han inte ett ordentligt tag runt pinnen så gräver han fram den och sen drar han så att rötterna följer med. Toppen!


Just, ja. Det var ju skolavslutning i fredags. Vi hann dessvärre bara bevista en men fick ändå tillfälle att gratulera ungarna hemma hos deras pappa. Älskade barnen - tänk att jag fick de fyra vackraste, klokaste, underbaraste!!!



Hela Kusmarksskolan



Isac - taggig på utsidan, mjuk på insidan





Freja - djurälskaren - med sin nya hamster



Elias - den ljusskygge





Och Birk som, uppfylld av den Helige Ande, sover gott i kyrkan


Avslutar med fyra älsklingar på en kvadratmeter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar