5 juni 2010

Medaljglans över SWB Skellefteå - igen!


 



Sommarkampen -10 börjar lida mot sitt slut och de flesta tävlingarna är avklarade. Dags att göra en summering. Först och främst förstås WP:n där SWB Skellefteå åter igen skördade framgångar!














Minus13 (dvs klassen för hundar upp till 13 kg) 
3:e plac Nixon/Pixie
4:e el 5:e plac Bill/Nina (lite osäker på var de hamnade)   


 








Minus27                                                                                          
2:a plac Öka/Kajsa (SWB Skellefteås 7,5 år gamla schäfer som dragit lite "för skoj skull" och nu fick se sig slagen av fjolårets EM-segrare med någon futtig tiondels p4p - dvs dragen vikt/hundens vikt).

 













Minus37
1:a plac FELLA/JENNY-ANN!!!!!!!!!! Vi lyckades därmed slå duktiga Nina och Otto, som i sin tur vann fjolårets SM och i år har slagit fjolårets EM-vinnare. Fella var helt väck i huvuet och viss taktig gjorde att hon bara behövde gå in och dra två drag för att ta hem vinsten.  Vi gjorde ett försök på 1 500 kg vilket skulle ha inneburit en p4p på över 40, men då ville inte Fella var med längre. Vi slutade därmed på 1 320 och slutade på 36,46 i p4p.  Det räckte dock till högsta p4p i tungviktsklassen vilket gav oss ett års hundförsäkring i extra premie! 
2:a plac Otto/Nina
3:e plac YA’AX/FREDRIK - Skrikapan gjorde det igen, skrek mycket och drog mindre. Styrkan finns där, nu gäller det bara att komma på hur man ska få fram den. Men en tredjeplacering är inte fy skam!
                                                                                                                                                                                                                                                                                  går I går tävlade vi i Up Hill Sprint (Fellas lopp kan ni se på länken). Det gällde att gå upp i en brant backe och sedan på kortast möjliga till göra en inkallning på hunden. Resultat:                                        


1:a plac FELLA/JENNY-ANN - Tänka sig, mattes lilla mätarlarv vann i konkurrens av ett 25 - 30-tal hundar. Fattar inte att hon kan vara så snabb, det måste bero på att hon är så lång i ryggen och liksom kan sträcka ut sig och kontrahera sig i in fulla längd. I och med detta så slog hon sin kullbror med någon sekund. Övriga Skellefteåekipagens resultat har jag tyvärr inte koll på.


Vi körde också ett lopp Power Pull (Ya’ax lopp på länken). Halva hundens vikt i kätting upp för en backe och dessutom i bana. Fredrik gjorde en grym löpinsats! Resultat:


3:e plac YA’AX/FREDRIK - Endast slagna av två horminstinna killar och deras pit bulls som sprang tre - fyra lopp var för att pressa tiderna.


I dag har vi också kört en inofficiell lydnadstävling. Ya’ax och Fredrik hoppade över detta moment. Resultat:




















1:a plac Nixon/Pixie
2:a plac Öka/Kajsa
3:e plac Lex/Pelle
4:e plac Lans/Kajsa
5:e plac FELLA/JENNY-ANN - Fella gjorde ett miserabelt resultat. Hon var såååå loj och jag har aldrig kört ett så dåligt Lk 1-pass, varken på träning eller tävling. Hon lyckades dock skramla ihop tillräckligt många poäng för att det skulle räcka till ett förstapris på en officiell lydnadstävling. Märkligt.


                                                                    



Helgens vinstskörd


Det är nästan så att man börjar bli lite högmodig. Vilka fantastiska hundar vi har i Skellefteå!!!! Höga av självförtroende ska vi nu krypa i säng för i morgon är det lite mer tävling och kursande innan vi styr kosan lite norrut för trevlig samvaro och övernattning hos god vän.


Natti, natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar