27 juni 2010

Inga folkdräkter, svenska flaggor eller små grodor...


...för vår del på Midsommarafton. Önskar att jag kunde vara royalist...eller nationalist...eller åtminstone lite sentimental... Men utan varken det ena eller det andra kan Midsommarafton passera ganska obemärkt. Särskilt utan några barn - föruom Birk som än så länge skiter högaktningsfullt i om det är midsommar eller jul.


Jag och Fredrik velade länge kring frågan om var vi skulle tillbringa helgen. Vi slutade till sist i stugan och där fick vi besök av gamla vänner och deras barn. Riktigt trevligt. Vi gick också ner en sväng till badstranden, där hugade Kalvträskbor åt sill och potatis i den kraftiga pålandsvinden.



Logen till höger i bild är en vedeldad bastu som nyttjas varje fredag, året om - vinter som sommar. Längst till vänster ser ni en varmblodig bastubadare som doppat sig i den särskilt byggda bryggan - som också nyttjas året om.


På vägen hem körde vi in i grannbyn Åsträsk där det fanns en loppis. Och alla som nång gång passerat Åsträsk (för det är mest det folk gör - inte många som stannar där...) har nog samma inställning till en loppis i Åsträsk som vi hade; "Ja, ja - en gammal rostig spik kanske man kan hitta...eller en cykelpump". Men den loppisen var en mycket glad överraskning och utgjorde helgens höjdpunkt! Både jag och Fredrik fick vårt lystmäte och jag måste nog vara så banal att jag lägger ut lite bilder på några av mina fynd.


Kläder för sammanlagt 300:- (65 plagg) :




Leksaker och annat 240:- (däribland en jättefin trappgrind för 30:-) :




Vi hann i stort sett bara hem innan det var dags att dra vidare på nya uppdrag på midsommardagen. Lille Birks första föräldrafria kväll, minsann! Medan han var hos mormor och morfar och charmade andan ur dem, tillbringade jag, Fredrik, hundarna och våra lagkompisar med tillhörande fyrbenta några timmar på Midsommartravet. Vi var inlejda som staketvakter - enbart för att vi har så respektingivande och skräckinjagande hundar.  Hundarna skötte ig exemplariskt och vi fick göra några ingripanden, även om den starkaste upplevelsen (i alla fall för gruppens tjejer) besto i alla berusade snoppar som det viftades hejvilt med ute i skogarna och mot staketet. För en oanande staketvakt kan de närmast liknas vid ett oladdat vapen i en fyllskalles ostadiga hand...


Fredrik och Ya'ax bevakar hästar och körsvenner.


Nu är vi, i sann "vårda relationen"-anda på väg in till stan för att gå på ytterligare loppisar, ta en promenad och äta lunch på nån trevlig uteservering. I kväll kommer ungarna. Då är ordningen återställd!

1 kommentar:

  1. Tack för loppistipset, vi ska en vecka söder över med bil så man kanske halkar in på nån loppis på vägen:-) Fina fynd du gjorde!

    SvaraRadera