1 februari 2010

Go Nordmaling go!





Läser med fascination och lite skräckblandad förtjusning i DN (av alla tidningar) om att man i Nordmalings kommun ansökt om och avsatt 600 000:- i EU-medel för att bearbeta jantelagen. De' ni! Ni kan själva ta en titt på artikeln om ni klickar på bilden här ovan.


Nordmaling ja... Har ju under senare år färdats en hel del efter E4:an och för några år sedan fanns ett stooooort plakat vid infarten till Nordmaling. "Sveriges Godaste Kranvatten!". Spekulationerna och fantasierna gick höga kring bilderna av globetrotters och utvandrande storstadsbor som ställde allt sitt pick och pack på släpet, satte ungarna i bilen och drog norrut i värsta nybyggaranda för att skapa sig en ny tillvaro i landets kallare delar. Bra barnomsorg? God äldrevård? Många arbetstillfällen? Tillgång till djur och natur? Skit i det - vi flyttar till Nordmaling, här finns ju landets godaste kranvatten!!!!


Googlade för nyfikenhets skull "sveriges godaste kranvatten" och fick 3 680 träffar minsann! När jag la till "nordmaling" decimerades träffantalet till 32 och inte på ett enda ställe stod att läsa att kommunen har landets godaste kranvatten. Däremot att de DELTAGIT i en tävling gällande detta...


Nåt säger mig att kommunen kunnat använda de 600 000:- till något mer behövligt. Och vad säger alla stackars människor som försakat arbete, god omsorg och framtidstro genom att på ett förljuget och manipulativt sätt luras att flytta till Nordmaling för att kunna njuta av ett kallt glas med porlande kranvatten..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar