9 oktober 2009

Ya'ax och Fellas flock utökas - resultat av tjuvparning

Vi har efter moget övervägande valt att utöka flocken här hemma. Detta till följd av en tjuvparning som ägde rum i ett obevakat ögonblick. Honan, som inte är känd för att "släppa till", har uppenbarligen givit efter för hanens uppvaktning och i samband med vistelse i enskilt rum genomfördes parningen.

Båda föräldrarna kan sägas ligga utanför rasstandard men har tidigare lämnat avkommor på var sitt håll med gott resultat. Honan har fram till nyligen varit helt frisk. Hon medicineras nu för en genetisk åkomma som förhoppningsvis har låg nedärftlighet. Hanen är i grunden frisk men har vissa förvärvade skador, bl a i rörelseapparaten.

Vad gäller den mentala biten har föräldrarna uppvisat liknande beteenden som förmodas nedärvas till avkomman; en tydlig terriermentalitet men med "av- och på-knapp"; m a o en soffpotatis som, vid retning, snabbt övergår i kamp.

För att se foto på resultatet av parningen:
http://i143.photobucket.com/albums/r132/Frelisac/CIMG2059.jpg

2 kommentarer:

  1. Hej gullevän !
    Vill vara först att "tinga" om det blir fler än en :) Tror på denna genetiska fucion i världsklass !Inger och en tveksam James !

    SvaraRadera
  2. Hej älskade vän! Självklart får ni tinga en ifall det blir flera. Annars hade jag en förhoppning om att ni skulle kunna tänka er att gå in som halvfodervärdar eller nåt... Saknar er och hoppas vi ses snart!

    SvaraRadera