8 oktober 2009

Tres amigos

Av nån anledning har det blivit en hunddominerad dag i dag också. Jobbade effektivt 7 - 12 och tog sedan på Ya'ax och Fella selarna. Gick 6 km med dw (lite lättare vikt för muskelkonditionering) för dem och grannens hund Ida i koppel. Sen en hel del bus. Intressant att se hur hundarna lekte; Ya'ax och Fella som har mer kamp i sig körde dragkamp med ett jeansbyxben och Ida stod bara bredvid och fattade ingenting.Det syntes hur hon totalt idiotförklarade de där jepparna som morrade och drog fram och tillbaka utan att egentligen ta sig nånstans. Till slut lade hon sig i lekinbjudande position och skällde till på skarpen ett par gånger. När Fella och Ya'ax då avbröt sin lek för att kolla vad som stod på, passade Ida på att stjäla byxbenet och vände leken till det hon tycker om, nämligen att jaga/bli jagad.


Efter en paus med vila för hundarna, jobb och matlagning för matte gick vi ut igen. Denna gång körde vi lite uppletande. Jag och Freja gick upp en ruta och lade sedan ut apportleksaker (godis är för bäbisar). Fella och Ida var okoncentrerade - typiskt fjortisbeteende - men Ya'ax letade samvetsgrant och kom tillbaka med leksaken. Sen åter igen lite bus och återlämnande av Ida. Dagen avslutades med ett 2,5 timmar långt träningspass för Fella på tävlingslydnadskursen. Kallt, det tyckte i alla fall tunnhåriga Fella på platsliggningen.




Veckorna med barnen är "fullsmockade" med läxläsning, kompisar, crosskörning och mekning ute i garaget för Elias. Älskar de där stunderna när de kommer hem från skolan och vill kramas och prata en stund, middagstiden då de kanske hjälper till att laga mat/duka, de tjuvroliga och intressanta samtalen över middagsbordet och så sista gosestunden för dagen då det är dag för barnen att gå och lägga sig. Det är rikedom!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar