16 oktober 2009

Nytt ljus över en gammal artikel


För ett par dagar sedan lade jag in en tidningsartikel om en amerikansk bulldog som dödats av en passerande person i samband med en hundattack - läs inlägget här.


Självklart har artikeln orsakat reaktioner inom den sk "kamphundsvärlden" (jäkligt dåligt ordval men ni fattar vad jag menar) och grundat på den information som framgick i artikeln har de flesta reaktioner gått i linje med mina; vad gav den passerande mannen rätt att döda hunden när attacken redan blivit avvärjd?


Nu har en dansk sk "kamphundsägare" kommenterat artikeln och då sätts saken i annat ljus (skulle tro att översättningen från danska till svenska är gjord via en översättningsmotor, vilket gör att både grammatik och ordval haltar ibland):


"...historia i den svenska tidningen är inte helt sant och det saknas flera infomationer. Ägaren till AB (Dennis) har många gånger anmälts till polisen eftersom hans hundar (2 AB) har varit ute och attackera andra hundar och människor.


Dennis, ägaren är inte hemma på flera dagar och har bett sin mamma ta hand om sinna hundar,  hans mamma bor 150 kilometer bort och är bara hemma endast 2 g om dagen och ge dom mat och vatten, en AB smet ut genom fönstret och anfaller  lite JR, ägaren till JRT kan inte få bort AB , och det var fler människor som försökte hjälpa till , både att slå hunden med en kratta / det hjälpe inte att försöka få något i munnen på den och på sättet att få den att släppa, men det hjälper inte senare kommer en (gammal kämpe / gammal jägare) och hög en kniv i halsen på AB, hade de inte fått det skulle sjunka innan han stack kniven i necken, men hunden är inte död, undvika och lidande (hunden var på väg till döden) och därför valde han att skära halsen.  så att hunden dog omedelbart om han inte hade gjort det så var det JRT 100% DÖD av misshandel .och kanske hata AB sedan börjat BITA dessa människor som hade försökt att få den att släppa JET.


Det är mycket synd / tragiskt att detta har hänt och det är ett fult sätt att det hände, men jag kan förstå varför detta har hänt, det var jag som ägde JRT eller min vän som var ägare till JRT så jag tror att Jag hade gort samma sak ..


utöver det måste tro att vi i Danmark har haft väldigt många fall där sådana hundar har attackerat både hundar, barn och vuxna människor under de senaste 6 månaderna är nog 2 fall per vecka i tidningarna om muskel / kamphundar som anföll hundar, människor eller barn, och talar regeringen om att förbjuda alla raser av denna typ av (AB, Amstaff, bulldogg, mastiff, Presa, Dogo, cc, och många andra) såg vi ägare till denna hund måste vara mycket försiktiga med vad vi gör och vi måste vara försiktiga så att de inte gör det ytor för andra. för elleres kommer att bli många fler förbud ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar