23 september 2011

Bruuuum, bruuuuuum!

Jaha. Så var man liksom traktorägare då. Efter sjumiljoner samtal hit och dit, faktainsamling, samtal med revisorer och bokförare och en stor hop ångest etc etc är det bestämt. Till våren blir det manskinentreprenad här på gården. Lyckligtvis har vi redan garanterade uppdrag i flera år framåt som kommer att finanisera maskinen med råge så nu är det bara det faktum att stora delar av familjen kommer att vara upptagna med att köra traktor under sommaren som jag måste förhålla mig till. Ungarna har då garanterade sommarjobb i många år framåt! Själv borde man kanske också lära sig att köra traktor..?



 Så här ser nytillskottet ut naken. Det ska på en massa pryttlar också; dubbelmontage fram och bak, frontlyft, div redskap...


Så kommande vintrar lär vi önska mycket nederbörd så att vi får snöröjningsuppdrag. Om årsnederbörden, som det sägs, är konstant, lär det dock knappast bli nån snö i vinter. Var KOMMER allt vatten ifrån?!?! I en sällsynt stund av uppehåll lyckades vi genomföra en weight pull-träning i går kväll. Nya ekipage i vanlig ordning; intresserade och strukturerade också. Så himla kul att få användning av några års erfarenheter och se att mina råd faktiskt gör skillnad.


På tal om sällsyntheter; i dag ska hela familjen umgås på badhuset. Lite lunch och sen blir det hysteriskt med inhandling av mat- och tårtingredienser, städning samt matlagning och tårttillverkning inför morogndagens två kalas. Här i familjen har vi nämligen haft tre födelsedagsbarn i veckan; Isac den 20:e och Fredrik och Freja den 22:a. Sen gäller det att hålla ångan uppe så att jag orkar med lydnadstävling i Norsjö och ett intensivt träningspass på Friskvårdskompaniet på söndag. Måndag och tisdag upptaktsdagar med jobbet i Haparanda, onsdag jobb på förmiddagen och hundträning på kvällen, torsdag möte i Stockholm, lördag lydnadstävling i Lycksele och söndag prova-på-dag på Hundkapplöpningsbanan. Och däremellan borde man ju försöka få in lite egen träning.


Visst la ni märke till att fredag nästa vecka var obokad? Minsann.


Nu - up and away! Eller... Upp och upp lär det inte bli i första taget. Först ner i källaren och leta reda på badkläder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar