6 december 2009

Smort kråset... igen...





Så har man botaniserat vid ett julbord för tredje gången inom en vecka. Av nån anledning var jag inte lika sugen i går som första gången... Kan ju i o f s bero på att vi var på samma ställe och åt precis samma mat två dagar före... Det enda som skiljde var att de nu hade kompletterat med skumtomtar på efterrättsbordet. Det är nåt speciellt med skumtomtar har jag förstått. Vad vet jag inte. Men det utbröt ett mindre krig vid matbordet när sällskapet skulle roffa åt sig de rosa skumklumparna av varandra. Isac och Freja jublade högt när de fick var sin påse i julstrumpan. Och efter att hundarna fått var sin smakbit gick de omkring och letade påsen med tomtar här hemma - blod- och viltspår, ta er i brasan - här är det skumtomtevittring som gäller!


Tycker i o f s att vi gjort oss förtjänta av lite godsaker efter en aktiv förmiddag. Freja for till grannen och red, killarna (dvs Fredrik, Elias, Isac och William) svetsade och stökade på i garaget samt drog igång en av skotrarna. Den senare fick hundarna också glädje av; lite nedtrappning och mjölksyrehämmande springmarscher efter en ordentlig träningsrunda på ett par timmar. Kolla in Elias och hundarna med skotern här.



Efter 5 km med spark (JIHOOOO - premiär!) fick hundarna köra ordentligt tung intervallträning med drag weight. Vi lyckades dock hamna mitt i hundkompisens älgdrev (de sprang förbi bara några meter från oss) och det påverkade både adrenalin och vilja att dra påtagligt kan jag säga.... Så det blir att locka med lösspringande älg eller skumtomte vid vagnträningen till våren. Lite smakprov från dagens träning får ni här och här. Här kan ni kolla in ett av Fellas drag, bara några sekunder efter att älgen sprungit förbi framför näsan på henne.



Gårdagens övningar resulterade i ett trött gäng. Vissa slocknade framför TV:n hemma hos kompisarna vi besökte på kvällen, andra framför TV:n hemmavid. Men nu börjar det vara dags att röra på sig tycker jag. En fullspäckad dag i dag också, bl a med lydnadsträning för hundarna.



Allt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar