25 december 2009

Julafton...






...började så stämningsfullt som en julafton kan börja. Julbön i Kusmarks kyrka. "Avfälling" som jag är tar jag mig knappt till kyrkan vid "födslar" och "dödslar" men när barnen uppträder är det ju en självklarhet att lyssna... rysa när hela kyrkan tycks lyfta av samstämmiga psalmer... få tårar i ögonen när ljusa barnröster ljuder...och känna hjärtat brista av stolthet när man ser sina egna barn stå där framme och göra bra ifrån sig. Om du klickar på bilden får också du tillfälle att njuta...








Efter julbönen bar det av till mamma och pappa för julgrötslunch i sällskap av gammelmorfar Erik och lillebror Jens. I sedvanlig ordning sov sedan stora delar av klanen till Kalle Anka och efter det var det dags för julklappsutdelning. Detta år var tomten ovanligt liten och uppkäftig - hade av nån anledning vissa gemensamma drag med Isac...








Naken katt och vacker Freja







Kolla in de underbara fötterna på "Den Vandrande Förhuden"



Kvällen förgylldes av närvaron av en naken katt, en halvnaken, en hårig sådan samt två hundar. Den förste och de två sista gjorde faktiskt viss bekantskap under kvällen om än de, torts julefriden,  inte hann bli såta vänner. Ya’ax skötte sig jättesnyggt och undvek all ögonkontakt med katterna för att inte uppträda utmanande.



Hundarna ja... Sex julklappar var fick de. Tanken var att redan den första skulle sysselsätta dem i någon dag men "iron jaw"-hundarna demolerade hundbenen i värsta flistuggarstil.



Som vanligt i den Larssonska släkten, blev julaftonsfirandet ganska kortvarigt. Hem för att pilla lite på julklapparna - barnen (och de vuxna) var mycket nöjda över skörden. Sen i säng för att orka med julfirande # 2 på juldagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar