29 juni 2012

Lagom

Så är ytterligare en sån där "polimasardag" till ända. En mittemellandag. En lagomdag.

Lagom mycket att göra. Lagom väder där valet står mellan lång- eller kortärmat. Lagom mycket utrymme att bara vara. Jag har egentligen inte känt mig stressad men farten jag har haft under vintern och våren har gjort mig fartblind. Nu när jag har slagit av på takten blir färgerna klarare och jag hinner lägga märke till de små, små detaljerna. Den vanliga turen jag brukar ta när hundarna ska träna tung drag weight är plötsligt fylld av underskön natur och små underverk...


Först passerar vi sex nyfikna, fyrfota vänner...

...och följer sedan stigar och ängskanter i 7 - 800 meter...

...och i höjd med en av de sällan använda sommarstugorna...

...får hundarna komma ur selarna och svalka sig i dammen...

...innan vi gör ett avbrott för några kilometers vanlig promenad...

...ytterligare lite träning i kuperad terräng...


...och så närmar vi oss hemma igen!

Vi hann bara blåsa ifrån oss det värsta innan det var dags att göra årets socialiseringsinsats på Stadsfesten. En sisådär 30 minuter och en godisrem senare var vi ganska nöjda, Birk, Fredrik och jag. Tidsbristen gjorde att jag inte hann göra stan med hundarna som tänkt, så Ya'ax fick avstå sin kvällsserenad som han brukar hålla när han hör alla människor skrika i karusellerna.

En av förmiddagens insatser var att gå igenom gammalt skro... jag menar...fina fynd som förhoppningsvis ska hitta nya hem på söndagens loppis. I en dammig påse hittade jag nåt kilo gamla luffartjacksalster som säkerligen skulle trivas bättre uppsatta på nån annans vägg än liggande bortglömda i källaren hos oss. En "krusidull" tog jag dock reda på och tvinnade ihop till en liten ljusstake som fick sin plats i porslinsskåpet:



Dagens största behållning står dock Birk (i vanlig ordning) för. På morgonkvisten är han ute och spatserar på gården medan jag stökar undan i köket. Plötsligt hör jag honom gråta och skrika. Jag drar på mig skorna och ser hans lilla lintottshuvud sticka upp ur gräset bredvid en lada på tomten. Jag ropar upprepade gånger på honom och kan inte förstå varför han inte kommer - sitter han fast? När jag så kommer fram till honom ser jag hur han står mitt i ett brännässelsnår och ropar indignerat "Tokig blomma, tokig blomma!" :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar