10 januari 2010

Slalom i Malå



På lördagen purrades ungar, karl och hundar tidigt så att vi skulle komma oss iväg till Malå, Tjamstabacken, och våra vänner som har en husvagn uppställd där. Vilken frihet att ha en bil som rymmer alla + packning utan krav på att vi ska hålla andan och ha hunnit gå på toaletten innan färden börjar!


Första halvtimmen i slalombacken var, som sig bör, en outhärdig pina innan fötterna domnat bort. Sedan gick det bättre och vi samarbetade bra, jag och bebben. Inga konflikter om vilken håll vi skulle svänga åt och inte heller några sparkar på kissblåsan. De redan förlossade barnen skötte sig också med bravur; Isac och Freja syntes knappt till då de for iväg med kompisar och utforskade pistsystemet. Elias njöt i fulla drag av vida svängar och William, som gjorde debut på snowboarden, gjorde stora framsteg och flinade glatt trots att han på kvällen fick känna av allehanda krämpor.


Hundarna fick lite miljöträning och skulle mer än gärna ha sprungit några varv i backen, de med...


Efter välsmakande pizza bar det av hemåt. Alla i bilen sov - nästan inklusive mig. Det blev några akuta stopp med bensträckare och kalluft i ansiktet. Friskluft i slalombacken tar lätt musten ur en.


Freja, familjens lilla semiprofessionella fotograf, har tagit bilderna med sin nya mobilkamera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar