19 augusti 2011

Varför göra det lätt när man kan göra det svårt för sig?



För drygt 17 år sen när vi köpte gården, var 10 HA mark med lägdor och skog en välsignelse. Ett fullt stall med hästar gjorde behovet av betesmark stort. I dag är det en förbannelse. Hundarna är dåliga på att beta. Bara dåligt samvete som växer överallt. När dessutom traktorn, tillsammans med diverse andra saker och byggnader, brann upp för några år sen gjorde det ju inte saken lättare när det gällde att hålla efter markerna. En byggare som drog iväg med nästan 600 000:- bidrog ju också till svårigheterna att göra nyinvesteringar.  Nu står vi inför lite olika alternativ vad gäller den fotsatta skötseln av marken - rörflen/ny traktor? - så i år satsar vi på lägsta nivån när det gäller finess och hightech. Vilket innebär att Fredrik tillbringat mer tid under maskinerna än framför dem - även om snäll vän lånat ut fin traktor. Lyckligtvis kan Fredrik tillgodoräkna sig mycket kvalitetstid med överlycklig nioåring som tillbringar alla dygnets vakna timmar med honom i maskinhallen och i traktorn.

I övrigt smyger vardagen sig sakta på här i Ersmarksbodarna. Efter en natt med illamående och magont började jag årets sista semesterdag med att skriva på en upphandling några timmar. Frustrerande att fastna i att man inte, p g a excelprogrammets formler, kan uppfylla kravet på att ange antal årsarbetare med två decimaler! Visst finns det andra parametrar som kan tänkas vara liiiiiite mer angelägna när det är barn- och ungdomsvård som upphandlas? Glädjande är dock att vi har så goda samarbetspartners/ uppdragsgivare och att det inte är några bekymmer att få positiva referenser.

Efter välförrättat värv framför datorn gav jag mig i kast med skafferiet och köket. Med benäget bistånd av överaktiv, uttråkad ettåring. Nu börjar det i alla fall likna nåt i skåpen - förunderligt att vi tidigare lyckats fylla ett stort skafferi och att vi nu gott och väl rymmer diverse lull-lull också! Efter att ha övergått från halvkyl och halv-frys till två fullstora skåpar, kan jag även där konstatera att vi får jobba på att fylla upp hyllmetrarna. Vad har folk i sina köksutrymmen egentligen?!?!













I dag fortsätter vardagskänningarna med ridskola för Freja. Sedan ser jag fram emot att familjen samlas och att vi ska äta god middag tillsammans innan vi ger oss ut i förskingringen under helgen igen. Jag har ett par sedan länge inbokade tävlingsdagar  i Malå och hur vi ska få ihop det med traktorkörning och bortresta barnvakter vet jag inte... Undrar om det är ok att köra ett tävlingspass i Lk 3 med barnvagn? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar