22 december 2010

Tidiga julgåvor och högproduktivitet

Vilken dag! Den började tidigt med möte i stan. Sedan direkt till frissan till en, om än inte efterlängtad, så välbehövlig klippning. Tänk, jag som alltid har fått säga "Klipp upp och klipp ur så jag blir av med lite hår!" får nu säga "Rädda det som räddas kan!".  Med tanke på att frisören i stort sett bara hade halva mödan jämfört med tidigare kan man ju tycka att notan skulle halveras, men så tur hade jag inte...


Sedan tillbringade jag och Fredrik några timmar på stan. Mitt i julhysterin. Att jag lyckades hålla koncepterna - och förmå Fredrik att hålla sina - är värt en liten klapp på axeln. Särskilt med tanke på att jag inte kan påminna mig att vi faktiskt varit på stan sedan i fjol vid samma tid... Vi avklarade de sista julklappsinköpen, handlade mat och fixade en hel del tråkiga måsten.



När jag kom hem väntade ett blomsterbud från kär fd kollega i de södra delarna av landet. Förutom julhälsningar fick jag gratulationer i förskott på födelsedagen. Lite pinsamt att en fd arbetskompis 120 mil härifrån har bättre koll på min födelsedag än vad jag själv har. Jag, som råkade planera in en hundkurs hela 40-årshelgen...


Lite bättre koll har jag på köksbestyren, om än det är marginellt. Utav bara farten kokade jag knäck och kola, griljerade skinkan, gjorde en västerbottensostpaj och en cheesecake, bakade pepparkakor och skar/marinerade revbensspjäll medan jag slog in julklappar.


Och inte nog med det! Parallellt med allt stök på stan och i köket ordnade jag mig en alldeles egen liten brorsdotter! Snacka om simultankapacitet, eller hur? Jag fick förstås lite hjälp av lillebror och svägerska men jag måste ändå säga att jag är ganska nöjd med mina prestationer under dagen.


I morgon blir det jobb, julstädning och besiktning av den nya familjemedlemmen. Återkommer med rapport och bild på den lilla julgåvan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar