5 december 2010

Kulturkrock i frysdisken

Trots en riktig huvudhängardag fortskred julpyntandet i dag. En liten julgran i kontoret...



...och Birk fick en alldeles egen julpimpad gåstol av storasyster!







Förutom utredningsarbete fylls arbetsdagarna nu med svar på den platsannons som vi har ute i Norrbotten. Det känns spännande och utmanande att växa! Dessutom trivs jag förträffligt i min numera renodlade arbetsledarroll - det gäller bara att se till att ha råd med en personalstab som är tillräckligt stor för att motivera en verksamhetschef utan konsulentansvar. 



Efter välförrättat värv hemmavid åkte vi och handlade - och tog en fika med go'vännerna. För några år sedan fick jag höra hur en person fördomsfullt sa att han handlade på ICA för att kunderna där är mycket vackrare än på Coop. Vi har varit ständiga ICA-konsumenter men efter en välriktad annonskampanj var vi nu beredda att testa sortiment och erbjudanden på Coop. Vad vi dock INTE var beredda på var kulturchocken som mötte oss. Jag vill inte göra nån bedömning om huruvida folk är vackra eller inte, men klart var att folket på Coop inte är stöpta i samma form som ICA-iterna. De var liksom inte heller stöpta i samma form som varandra heller - vilket man lite slarvigt faktiskt kan säga om folket som handlar på ICA. Det kändes riktigt kulturellt och allmänbildande att trava mellan hyllraderna och göra ögonen kalas.



Trots koncentrationsåroblemen lyckades vi fylla en varukorg med blöjor och mat. Nu återstår en jämförelse under kommande månad; kommer vi att bli vid vår läst eller är det nybruten mark på södra sidan älven som gäller?



Nu är det i alla fall välkänd mark i TV-soffan som är prio ett. En stund. Innan ögonen faller igen.



G'natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar