23 oktober 2011

Hårresande jobb

I går var det dags för familjehemsdag. I vanligt ordning lite ångestfyllt just innan, då avbokningarna trillar in. Dessutom behagade ju årets första snöfall komma, vilket förstås brukar ta bilburna gäster på sängen.

Vi var en liten men naggande god grupp som tillbringade en trevlig dag ihop på Camp Caribo, som numera ägs av ett av våra familjehem. Min familj gjorde också ett kort inhopp. 



Isac äntrar höghöjdsbanan...



 ...och klätterväggen, ivrigt påhejad av "landkrabborna" Fredrik, Elias och Birk.

Lite andra aktiviteter:






Dagen avslutades i sedvanlig ordning med kaos hemmavid. En utslagen familj förutom Birk, som just nu är i sitt esse under de sena kvälltimmarna. Jag och Fredrik går f n i skift för att hålla, lugna, trösta, förmana och försöka söva - men med tämligen knapert resultat. Har satsat på att trötta ut honom dagtid men det hjälper föga. Kanske satsa på löpbandet nån halvtimme varje dag?

För egen del känns det som hoppande, sparkande, slag och danssteg börjar ge resultat. Inte estetiskt, men orkesmässigt. I fredags firade vi in helgen med ett Body Combat-pass och ska avsluta den på samma sätt. Innan dess blir det en satsning på röjning på gården igen. Snöfall och analkande tjäle stressar. Dessutom vore det ju underbart om jordvärmefirman, som lovade guld och gröna skogar innan vi skrev avtal med dem, kunde utföra utlovade och betalda tjänster så att vi får in värmen i kåken nån gång. Hittills har vi inte någon anledning att rekommendera dem vidare, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar