18 juli 2011

Fadäser i Edens Lustgård

Så var man tillbaka till verkligheten efter en helg i Edens Lustgård. Visserligen kallar vi vår stuga och omgivningarna därikring för Paradiset, men det är ju liksom mer av känslomässiga skäl. När man har vistats i de omgivningar som vi gjort under den gångna helgen är det inte bara själen som får sitt, utan också ögat. Eller var tycker ni?











Även hundarna njöt i fulla drag av att springa på hällorna. Det var väl bara det här med saltvattnet som var lite konstigt...





En annan liten filur som kanske inte hade vett nog att njuta av omgivningarna men av sex personers totala uppmärksamhet, var Birk. Inte nog med att mamma, pappa, farmor och farfar var på plats - på lördag kom mormor och morfar på besök också!



Förutom samvaro och ögongodis hade resan till residensstaden ytterligare ett syfte - jag och Fella skulle avverka två lydnadstävlingar. Med bara tre poäng för lite för ett förstapris vid senaste tävlingen, var jag vid ganska gott mod inför denna helg. Men jag tänkte ju inte på att jag har bulldog... Har faktiskt funderat en hel del på detta och insett att det kanske är just det som är skillnaden på att ha bruksras och bulldog; med en schäfer vet du ungefär från gång till gång vad som ev kommer att vara problematiskt - med en bulldog är det idel överraskningar! Dag 1 började bra med full pott på platssittning (som aldrig brukar vara några bekymmer) och platsliggning, trots att det innebar att fröken Sockertopp fick tillbringa några låååånga minuter liggandes på en vattensjuk lydnadsplan. Hmmm... Detta kanske skulle gå vägen? Trodde jag... Vid tiden för vår andra entré och resten av lydnadsprogrammet hade Fellas hjärna stängt butiken och gått hem. Väntan p g a förseningar, orolig natt etc tog ut sin rätt. Förutom rutan, krånglade moment som hon i vanliga fall brukar ha full pott på och på apporteringen sprang hon rakt in i mig och slog i så hårt att hon dessutom tappade metallapporten i ren förskräckelse!

Håhå jaja... Nya tag på söndagen. Då NOLLAR hon platssittningen! Har aldrig haft en tendens till att göra annat än att sitta som en saltstod rakt upp och ner men nu la hon sig lättjefullt ned när det var några sekunder kvar. Kanske hon ville demonstrera att hon faktiskt inte alls var nån överkänslig "Prinsessan på ärten", vad vet jag? Men sedan var hon faktiskt riktigt, riktigt med och vi fick fina poäng fram till rutan, som jag segervisst redan hade räknat med en 10-poängare på. Men då nollar hon även det momentet, som hon alltid är klockren på annars. Hon SÅG inte rutan - sprang förvirrat runt och letade. Kanske hennes snipiga näsa som skymde?

Glädjande var i alla fall att vittringsapporteringen satt båda dagar. I övrigt får jag väl lov att inse att tävla med Fella alltid lär vara ett lotteri. Bådar gott inför kommande wp-tävling - särskilt med tanke på att hundstackarna knappt haft en wp-sele på sig i sommar...

Nu var det ju lyckligtvis inte bara Fella som stod för fadäserna denna helg. Hon fick gott sällskap av husse - och hans lilla misstag gick det dessutom ganska bra att skratta åt. På lördag kväll skulle han låna duschen och frågade sin mamma efter duschtvål och balsam. Det senare brukar han, skäggig som han är, gnugga in i både ansikte och hårbotten. Han fick direktiv om att detta stod i duschen redan. Men väl inne på toaletten, som han bevistat vid oräkneliga tillfällen under gångna år, hittade han liksom inte duschen utan tänkte att han fick väl lov att tvaga sig i badkaret istället. Sagt och gjort. Och där, på handfatskanten, stod också ett par flaskor med hygienprodukter. Först intvålning och schamponering men duschtvålen ville liksom inte löddra sig... Konstigt, med tanke på att mamma/svärmor använder högkvalitativa produkter. Sedan dags för balsambehandling av hår och skägg. Samma sak här. Dåligt med lödder och lite torr konsistens. Och SVED gjorde det också! Fast älskade sambon tänkte att hans morsa säkert är en stålmorsa och att det bara var han som var lite känslig i huden just då, så han satt plikttroget i två minuter och väntade medan balsamet verkade. Läste med svidande ögon på förpackningen och fick ögonen på en engelsk text som bl a nämner "brush" men fick i sitt smärttillstånd inte riktigt ihop sammanhanget. Lycklig fick han till slut skölja av sig och efter välförrättat värv frågade han sen sin mamma hur hon stod ut med att använda så aggressiva produkter. Då börjar hon ana oråd varpå hon följer honom in i badrummet för att se vad han egentligen har använt. Och hittar en halvtom handtvålsflaska och en tom tandkrämstub!!!!

Älskade Fredrik. Som nu varit uppe halva natten för att få Carawellen i körbart skick så att vi ska kunna åka till stugan i dag. Ska också försöka hinna förbi konkursade Onoff för att se om vi kan hitta oss ny kyl/frys och sedan tar vi oss förhoppningsvis helskinnade ut till Paradiset. Vad som händer där får du läsa om när vi kommer hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar