21 juli 2011

Ett steg framåt - två steg tillbaka

Måndag. Första dagen på två exklusiva semesterveckor tillsammans, hela familjen. Efterlängtade. Välbehövliga.

Måndag. Fredriks första semesterdag. Vad gör han? Jo, jobbar... Iväg tidigt i förhoppning om att kunna sluta tidigt och ansluta till oss i stugan.

Måndag. Resten av familjen inkl ett extrabarn tar sikte mot stugan. Ska bara svänga förbi konkursade Onoff först för att se om det finns lämplig kyl/frys att köpa. Efter två timmars väntan ger vi upp. Då har de fortfarande affären stängd p g a sjukdom.

Måndag. Efter diverse avstickare och med hjärtat i halsgropen efter att ha tillrygalagt ansenliga antal mil i den bil som just spenderat 10 - 12 000:- på och som ändå kan haverera vilken sekund som helst.

Måndag. Duggregnet faller och stormvindarna viner medan vi konstaterar att kanoten är borta. Stulen? Slitit sig? Efterforskningarna får anstå till morgondagen.

Måndag. Vi konstaterar att alla glömt sina mobilladdare och ganska snart är vi avskurna från omvärlden.

Måndag. Jag tillbringar dagen med att städ, bädda, laga mat, diska, jaga överaktiv unge, leta tappade sugar, ha groteskt ont i halsen, undra var Fredrik tog vägen och bara vänta på att dagen ska ta slut så att jag får gå och lägga mig.

Tisdag. Familjens andra exklusiva semesterdag tillsammans.

Tisdag. Vaknar med ett ryck kl 04.00 och konstaterar att Fredrik fortfarande inte kommit. Med hjälp av en stor portion ångest och oro samt en lånad mobil kommer jag till slut i kontakt med honom och får veta att de få extratimmarna som skulle göras på måndagen hade blivit ganska många och att han fått punktering som han nu håller på att laga. Jag kommenderar i säng honom. Vill inte ha honom på vägen efter ett vakdygn och två arbetspass.

Tisdag. Si och så med morgonsömnen. Stiger upp och börjar bygga kring här spisen i köket, bara för att konstatera att de lösningar jag hoppats på är ogenomförbara.

Tisdag. Borde träna hund. Borde ta en uppfriskande promenad. Men just den sugen hittar jag inte igen. Ägnar förmiddagen åt att städa, bädda, laga mat och diska.

Tisdag. Klockan passerar lunch och en efterlängtad sambo dyker äntligen upp. Störtförkyld och helt söndervärkt.

Tisdag. Vi struntar i de tappade sugarna. Försöker hurra nya och ger oss ut på premiärtur med flotten och nyinköpt, garanterat driftsäker, båtmotor. Forcerar vind och vågor, jagar papperstallrikar. Ungefär till mitten av sjön. Då dör motorn. Pålandsvind, några kilo frustrationer och några hundra drag i startsnöret för oss in till land.

Tisdag. Söndervärkt och störtförkyld Fredrik hoppar i spa't för att laga båtmotorn. Glömmer att han har mobiltelefonen i fickan. Den blir jätteren och jättetrasig.

Tisdag. Äntligen fungerar båtmotorn hjälpligt. Vi försöker ta oss mot stugan. Kommer ungefär halvvägs. Då faller tanklocket ner i vattnet och försvinner i djupet. Vi agerar gondoljärer och kommer till slut hem, helskinnade men tämligen dränerade på sugar.

Tisdag. Fredrik gör resultatlöst försök att få igång elverk och TV.

Tisdag. Fredrik är dålig. Så dålig att han överväger att åka hem för att ordna mediciner. Vi gör vad vi kan för att hålla humöret på acceptabel nivå men lyckas ganska dåligt.

Onsdag. Familjens tredje exklusiva semesterdag tillsammans.

Onsdag. Fredrik fortfarande dålig. Inplanerat altanbygge skjuts på framtiden.

Onsdag. Halva dagen ägnas åt att renovera båtmotor och elverk. Det senare utan resultat. Reservdelar behövs.

Onsdag. Kanske vi ska installera duschen. Konstaterar snabbt att det saknas diverse attiraljer.

Onsdag. Åker med haveribilen till Burträsk för att köpa nödvändig utrustning till överpris.

Onsdag. Dusch monteras och kopplas in, pump körs igång. Utan resultat. Läker det nånstans eller måste vi köpa kraftigare?

Onsdag. Vi ger upp de stora projekten. Fredrik greppar den helt oanvända men så gamla sliprondellen så att garantin löpt ut och ska kapa bort en tunn skivaplåt runt den öppna spisen. Kommer halvvägs. Då skär motorn i sliprondellen.

Onsdag. Där och då bryter jag ihop. Tre exklusiva dagars semester. Tre dagars helvete som fört oss bakåt snarare än framåt på alla fronter; projekten, ekonomin (BIG TIME!), orken, relationerna. Är detta vad det innebär att ha semester? Då vill jag ha jämnjävlig, förutsägbar, tråkig vardag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar