19 augusti 2012

Stunder av lycka...

28 timmar. Efter en hel sommar i förskingring var det så dags för hela familjen att samlas. I 28 timmar. Från fredag eftermiddag, då Elias gjorde sin sista arbetsdag på feriejobbet, till lördag kväll då tonåringarna skulle hem och Fredrik sköta sina åtaganden.

28 timmar- Så efterlängtade. Välbehövliga. Avstressande. Planerade. Själahelande. Relationsbefrämjande.

28 timmar blev 14. Sönderstressad och utarbetad kom Fredrik till stugan på torsdagen men gavs inte möjlighet att tagga ner eftersom telefonen ringde oavbrutet. Fredagen fortsatte i lite lugnare men ändå stressat tempo. Och på kvällen kunde han inte hålla dem stången längre - då bar det av på akututryckning. Efter att ha kommit tilbaka blev han fortsatt jagad och krönte dessutom helgen med en kraftig tandvärk. Är det inte det ena så är deet det andra.

Vi hann åtminstone njuta lite av varandras sällskap. Och vi hade i alla fall tur med vädret. Från onsdag, då jag och småpojkarna åkte till stugan och njöt av lugnet, torsdag då vi redan kl 8.30 var ute i bärskogen för att förbereda blåbärspajen, fredag då vi (i lagom tid inför stugsista) färdigställde en provisorisk brygga, till lördag då vi kunde njuta av solen ända till eftermiddagen då vi fick ett lätt sommarregn över oss.

Ett sätt för oss att bara sitta still och njuta är att åka ut på flotten - då kan man liksom inte göra så mycket annat. I helgen har det blivit både middag, sol och bad på flotten. I vanlig ordning har inte tonåringarna velat stå framför linsen (förutom första bilden som är tagen med min iPhone är det Freja som stått bakom linsen).

 Grillmiddag mitt på sjön. Lite förvridna proportioner eftersom
bilden är tagen med panoramafunktionen på iPhonen.

 Sommarljuvlig liten pojke med
tillhörande smuts i ansiktet.

 Nästa ljuva pojke - snäppet renare än den första.

 Och minsann - en bloggerska i motljus!

Och så några bilder på familjens badpojkar:





I morgon blir det regelrätt arbetsdag för mig parallellt som jag försöker samla ihop ungarna inför skolstarten på tisdag. Runt omkring på nätet står att läsa om hur föräldrar längtar efter rutiner och vardag men jag kan bara känna "Är det redan slut..?". 28 timmar som blev 14 var inte tillräckligt på långa vägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar