22 april 2012

Penselrenovering



20120422-145721.jpg



20120422-145904.jpg

Det finns inget verktyg som, i förhållande till storlek och kostnad, kan skapa så mycket skillnad så fort som en pensel. Och så färg förstås.

Senaste veckan har jag blaskat på tak och snickerier i badrummet lite vitfärg. Terrakottagolvet och färgvalet på kaklet skriker fortfarande 90-tal men det ser mer uthärdligt ut än då allt var furufärgat.

Just nu plöjer jag igenom inredningsbloggar helt ohämmat. Det är min vila. Ögongodis och lite drömmar om att någongång kunna få det så där ljuvt, skirt och...rent...som alla vackra kvinnor som dessutom tillbringar dagarna med att, iklädda blommiga gummistövlar och romantisk volangklänning och med en slarvigt uppsatt knut med några på lämpligt ställe nedfallande lockar, antingen bära nyskördade blommor i en vintagekorg eller bjuda sina egna, och hela grannskapets, bildsköna Bullerbybarn på hemkokt saft och nybakade bullar. (och så tog jag nytt rekord i meningslängd igen - nåt är jag uppenbarligen bra på). Men det är bara att inse att jag är för ful, för snål, för oordningsam och, framför allt, för stressad för att hinna omvandla loppisskrot till inredningsskatter.

Så jag fortsätter drömma ett tag till. Och skjuter upp nödvändiga renoveringar med hjälp av lite vitfärg här och där. Tacka penseln för det.

1 kommentar:

  1. Jag såg en inredningsblogg härom dagen med en tjej som hade allt i sitt hus i vitt - allt! Min enda tanke var garage-skitig karl och vår-skitig hund, tur att den mesta smuts går dölja med lika skitiga möbler :o)

    SvaraRadera