10 mars 2012

Tillbaka i verkligheten

Sådärja. En och en halv vecka sen vi senast sågs här. Så det kan bli.

Mycket fokus har förstås legat på Birk och hans benbrott. Under första veckan med benet i gips genomgick han - trodde vi - en liten personlighetsförändring. Plötsligt var han nöjd med att sitta stilla och för första gången i sitt korta liv fick han ögonen på TV:n - han t o m bad oss att sätta på den! Men allt eftersom smärtan har minskat har orken och uppfinningsrikedomen ökat. Nu svischar han fram på rumpan; en skurmopp och lite såpa under så skulle vi ha gnistrande rena golv!

Jag och en kollega har hunnit med en marknadsföringsresa till Kramfors också - Västernorrlands (och förmodligen Sveriges) behandlingshemstätaste kommun. I övrigt har det som vanligt varit en hel del jobb men inget hysteriskt överhängande.

Halvvägs in på sportlovet fick vi äntligen hem alla ungar och vi fick äntligen ta oss iväg på traditionsenligt sportlovsfirande i Kalvträsk. Dåligt väder, mycket vila och slöhet var vad som behövdes för att jag skulle orka skriva ett blogginlägg. Ni får lite ögongodis också:

 Stugan stod kvar, om än med vissa spår av vintern. Och fönstren ned mot sjön var vackert och naturligt frostade.


På avresedagen tittade solen äntligen fram. Vi tog oss en tur ner till badstranden och byns gemensamma bastu...


...som kvällen före befolkats av isvaksbadare - däribland Isac och Fredrik. 



Mycket sömn och slöhet - och ändå vaknade jag av nån utgrundlig anledning ledbruten varje morgon...


På tal om ledbruten... En av Fredriks Fantastiska Förmågor. Ska bara hitta nåt fiffigt användningsområde. Tips, någon?


Sådan far - sådan son! Titta vilket gulligt litet skräp vi hittade när vi städade! 


Nu har vi tagit oss hem på den hittills kortaste vägen någonsin. Må vara att det tog nästan dubbla tiden att ta sig hem eftersom vi fick köra efter spåriga, slingrande kostigar. Hittills tror jag att vi har kortat vägen till stugan med ca 3,5 mil under de senaste åren - fortsätter vi så här är Kalvträsk och Ersmarksbodarna grannbyar lagom till 2020!


Nu lite pizza och kanske t o m lite Melodifestival - lättjefull inramning på en lättjefull helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar