11 november 2013

En helg i omåttlighetens tecken


Redan i slutet av förra veckan slog Birk an tonen för den gångna helgen. En pava matlagningsvin till frukost och på det sju potatisburgare till lunch. Inte undra på att han var lite dörsk lagom till kvällningen...
 



På lördag ville vi så göra det bästa av en helg med nästan hela familjen samlad. Bara Isac saknades. Så det blev bowling och restaurangbesök.

Birk och morfar sätter siktet på en spärr.
 
Elias, ljusskygga svärdottern Nina,
taggade bowlingproffset Birk och Freja.
 
Nä, vi åt inte kräftor till middag. Däremot blev det
citronätar-tävling och glassparaply-i-näsan på restaurangen.
Här är det Freja och svärsonen Simon som surnar till.
 
Glass och hyrfilm avslutade kvällen och vi såg fram emot en lång och skön natt. Men vid tretiden väcktes vi av ett fasligt skrikande. Vi studsade upp ur sängen och hittade Lillasyster hängande i garderoben! Hon hade fastnat med en klo i en av nätkorgarna när hon skulle hoppa ut och det var en del fasansfulla sekunder innan vi hade tråcklat ut henne. När vi väl kunde hålla henne ordentligt, kunde jag konstatera att tån gått ur led och var helt upp och ned! Vred tillbaka och sedan bandagerade vi i väntan på eventuellt veterinärbesök. Men minsann, det blev bra helt av sig själv. En dag senare sprang och hoppade hon som vanligt!
 
Vår aristokratiska belgiska besökare har också åkt hem igen. Snacka om kulturkrockar så där hundar emellan...
 
Kamphund: "MÅSTE jag göra nåt..?"
Belgare: "Får jag göra nåt? Får jag göra nåt? Får jag göra nåt?"
 
Kamphund: "Åh, en ny bekantskap! Vän tills dess motsatsen bevisats."
Belgare: "Åhå... En ny bekantskap... Vän eller fiende..?"
 
Kamphund: "Hoppsan! Vilket konstigt ljud. Undrar om himlen håller på att ramla ned..? Äh, då är det lix åt helvete, lika bra att ligga kvar."
Belgare: "Hoppsan!!!! Vilket konstigt ljud!!!Tänk om himlen håller på att ramla ned?!?!?!? HJÄLP, måste varna hela världen! HALLÅ!!! HALLÅ!! HALLÅ!!"
 
Avslutar ett hastigt ihoprafsat inlägg med en gullig bild på Birk, som överlycklig ropade på mig när vi handlade på ICA Maxi här om dagen: "Mamma, mamma" Kom och lukta på de här granarna!"



 Nu iväg med flyget till ett par jobbdagar i Stockholm!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar