8 december 2013

Adventstid kom till mitt stressiga hus...

Advent är som en förlossning. Man vet att det väntar nåt trevligt i slutet och lyckligtvis slår glömske-hormonerna till för varje gång, så man inte minns hur jobbigt det var innan man nådde slutet. 

Och precis som tidigare år, är det ju inte själva ADVENT som innebär mest jobb, utan allt ackumulerat som man inte hunnit tidigare under hösten. Allt man MÅSTE göra kombinerat med allt man VILL och allt man BORDE.

En sak som vi hade tänkt hinna med här hemma innan jul, vara att byta bänkskivor i köket. Så det blev att bege sig till det stora varuhuset i norr - och självklart var skivorna vi ville ha beställningsvara, så det blir att vänta en eller ett par månader på dem. Men en hel del annat smått och gott hängde förstås med hem...
 
 

 Det är tröttsamt att shoppa...
 
...jättetröttsamt!
 
När första advent närmade sig, gjorde jag en ansats till lite pyntning här hemma. Mindre och mindre blir det för varje år, men jag hade i alla fall famnen full med diverse attiraljer när jag kom upp från källaren. Däribland en tomte, som tidigare år har fått pryda vår kökssoffa. Nu vräkte jag ned honom tillsammans med övrigt bling-bling på köksgolvet medan jag preparerade årets första julstrumpa. Nyvaken och förväntansfull Birk fick vittja strumpan och lekte glatt med sin överraskning tills han blev törstig och gick in i köket för att dricka. Sen var lugnet slut. "Mamma, mamma! Tomtenissen har svimmat!!!" Jamensepåtusan, där låg ju stackars nissen som varit så givmild med Birk. Så det var ju bara att ge honom hjärt-/lungräddning och sätta honom att vila i fåtäljen. Sedan har följetongen fortsatt varje morgon. Några axplock:
 
 

 
 
Nåja. Trots tids-, pynt- och snöbrist så närmar sig julen. I år har den förutsättningar att bli riktigt mysig, då vi (hittills) fått klart att vi får förmånen att tillbringa den med alla fem barn, svärdottern och mina föräldrar uppe i stugan. Nu hoppas vi på ordentligt snöfall veckan innan jul och att det lugnar ner sig lagom till julhelgen, så att vi slipper ha nån familjemedlem ute i snösvängen.
 
Avslutar med lite smakprov från det lilla juliga som finns på hemmaplan:
 






 


 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar